Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Cine Itea : ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Μεσόγειος, η θάλασσα που μας ενώνει….

Στην Ιτέα, επίνειο των αιώνιων Δελφών, στις 29 Αυγούστου 2015, κάτω από την πανσέληνο, στη μαρίνα της πόλης, με τιμή θα υποδεχτούμε δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού από την Καταλονία: τον πολυγραφότατο ελληνιστή και συχνό επισκέπτη του τόπου μας Eusebi Ayensa (Αουζέβι Αγιένσα) και τον διεθνώς αναγνωρισμένο τραγουδοποιό Josep Tero (Τζουζέπ Τέρου), ο οποίος έχει συνεργαστεί στη πατρίδα μας με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.


Στις 8μμ ο Eusebi Ayensa (Αουζέβι Αγιένσα), καθηγητής αρχαίων και Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Χιρόνα και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, θα μας μιλήσει για την ανταπόκριση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στην Καταλονία τα τελευταία χρόνια.
Οι συντοπίτες μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΑΒΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΟΥΚΗΣ, εκπαιδευτικοί, θα παρουσιάσουν το νεοεκδοθέν βιβλίο του, με τον τίτλο «Ο Κάρλες Ρίμπα και η νεοελληνική λογοτεχνία».
Στις 9μμ, ενώ θα βγαίνει το φεγγάρι, θα ακολουθήσει συναυλία με τον εξαίρετο τραγουδοποιό Josep Tero (Τζουζέπ Τέρου), ο οποίος ερμηνεύει στη γλώσσα του μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη. Ενδιάμεσα των τραγουδιών θα απολαύσουμε απαγγελία των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη από τις ταλαντούχες νέες της περιοχής μας: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΤΙΠΑΡΜΑΚΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ (ηθοποιός).

Δυο εξέχοντες Καταλανοί, θερμοί φίλοι της Ελλάδας, έρχονται για να δημιουργήσουν και να μοιραστούμε μαζί τους μια υπέροχη βραδιά της τελευταίας θερινής πανσελήνου. Να ακούσουμε, να σιγοτραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε να ενώσουμε φωνές και δυνάμεις για φιλία, αλληλεγγύη, αλήθεια κι ομορφιά.

Οι κάμποι κι οι ελιές χάνονται στη φωτιά
το καλοκαίρι εκεί δε χάνει τα φτερά του
μεσ' τη Μεσόγειο….

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Σημεία προπώλησης
ΙΤΕΑ: Βιβλιοπωλείο ΔΟΜΗ
Βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ
ΔΕΣΦΙΝΑ: Βιβλιοπωλείο Κασσιανής Πάνου
Τηλ. επικοινωνίας: 6978006709

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου