Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

''ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΑ 2015'' : Ο ΣΤΕΦΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΚΡΟΚΥΛΕΙΟ


Χαράλαμπος Στέφος: επιστροφή στο Κροκύλειο (10-16 Αυγούστου)

http://orinidorida.blogspot.com
Ήταν στα Μακρυγιάννεια του 1991, όταν οι Κροκυλιώτες γνώρισαν από κοντά το έργο ενός πολύ σημαντικού ζωγράφου, του Χαράλαμπου Στέφου από τον Κόκκινο.
Έζησε τα περισσότερα χρόνια του στην Άμφισσα και  έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών αφήνοντας πίσω ένα πολύ σημαντικό έργο. Εφέτος, 24 χρόνια μετά τα έργα του Στέφου επιστρέφουν για άλλη μία φορά στο Κροκύλειο. Στην έκθεση με τίτλο «Χαράλαμπος Στέφος, επιστροφή στο Κροκύλειο», που γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μακρυγιάννεια 2015, θα φιλοξενηθούν στην μεγάλη αίθουσα του σχολείου πάνω από 25 έργα.
Ο Χαράλαμπος Στέφος ήταν αυτοδίδακτος, είχε ένα έμφυτο ταλέντο το οποίο ταυτιζόταν με την ίδια του την ύπαρξη. Η ζωγραφική έγινε για αυτόν δημιουργία, σχέδιο, πίνακας. Θαύμαζε το τοπίο τριγύρω του, τις εναλλαγές του φωτός, τις αλλαγές της ώρας στη φύση, τη διαδοχή των ημερών και των εποχών οι οποίες έφερναν και τις ανάλογες μεταπτώσεις στα συναισθήματα του. Το πάθος του για την ζωγραφική ήταν τόσο μεγάλο ώστε όταν δεν εργαζόταν, ζωγράφιζε, σε οποιεσδήποτε συνθήκες της καθημερινότητα του. Συμμετείχε σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στις Δημοτικές Πινακοθήκες Αθήνας και Άμφισσας, στο ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, στο Λαογραφικό Μουσείο Άμφισσας, στην Ελληνική πρεσβεία της Χάγης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τα εγκαίνια της έκθεση θα γίνουν στις 10 Αυγούστου το πρωί, ενώ θα παραμένει ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο κάθε απόγευμα 6μμ-9μμ, μέχρι τις 16 Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου