Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΩΡΙΔΟΣ : ''ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΙΔΑΣ''...


Καλλιθέα Δωρίδος (Ξυλογαϊδάρα)
Το μπαλκόνι του Δυτικού Κορινθιακού


   Όποιος δεν έχει επισκεφθεί την Καλλιθέα, δεν έχει οσμισθεί το άρωμα της Φωκικής γης.  Όποιος δεν έχει κοντοσταθεί για λίγο στον Άη Βάτη και την αυλή της Αγίας Παρασκευής ''τηρώντας'' κατά τον Νότο, δεν έχει αισθανθεί εκείνο το πλημμύρισμα του ματιού με τον γαλαζοπράσινον ορίζοντα, ούτε έχει νοιώσει την ''νωπάδα'', του κουρασμένου μέχρι να ανέβει εκεί επάνω θαλασσινού αέρα.


   Καλλιθέα Δωρίδος.  Ένα πάλαι ποτέ κεφαλοχώρι, με σχολείο και Δημόσιες Υπηρεσίες, του οποίου το μέλλον εταυτίσθη με τα ''εθναρχικά'' σχέδια της μεταναστεύσεως, της αστικοποιήσεως, της απαξιώσεως και εν τέλει της ερημώσεως.   
  Δεν κατοικείται ολόκληρο το έτος το χωριό.  Μόνον τελειώνοντας η Άνοιξη έως και το Φθινόπωρο, όσοι διεσπαρμένοι Καλλιθεώτες έχουν την δυνατότητα, επανακάμπτουν στο χωριό τους, καθιστώντας την πλατεία γύρω απ' τον πλάτανο το καλοκαίρι, το κέντρο του κόσμου.  Το κέντρο του δικού τους κόσμου.

  Μετά από το καθιερωμένο (και ολονύκτιο) πανηγύρι την παραμονή της Αγίας Παρασκευής, οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίοι αγαπούν το χωριό τους, δημιούργησαν άλλον έναν λόγο για μια νέα ''Ρουμελιώτικη'' συνάντηση στην Καλλιθέα : Την''Γιορτή της Γίδας''!
Όσοι οι πιστοί, προσέλθετε!  Και θα είναι πολλοί!...



ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, ΓΙΩΤΑ ΓΡΙΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΚΟΣ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΙΔΑΣ


2 σχόλια:

  1. Εδω τα παιδια μας πινουνε στα κολομπαρα απο τα 15 χρονια τους Και αντι να ριξουμε λεφτα Να τα μαθουμε 5 πραγματα για τη ζωη... χαλαμε ολα τα λεφτα στα κλαρινα... ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή