Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ (ελπίδες;...)


IPSAS & EPSAS

  Δυο νέες διεθνείς ορολογίες θα αρχίσουν να υπεισέρχονται στην καθημερινότητά μας στο άμεσο μέλλον  και στην φρασεολογία της οικονομικής μας ζωής, μιας και η χώρα μας, μετά από όλα αυτά τα δεινά στα οποία υποχρεώθηκε να προσαρμοσθεί, θα πρέπει τώρα να ανα-προσαρμόσει την Δημοσιονομική της Νομοθεσία.
  
Τι σημαίνει αυτό;  Με απλά λόγια, η ''Λογιστική'' του Σημίτη, το Δημοσιονομικό ''κενό'' των
Παπακωνσταντίνου και Παπαθανασίου και η ''Ασάφεια'' του Βαρουφάκη, εγκαταλείπονται.  Η απεικόνιση των οικονομικών δεδομένων της χώρας μας, θα πραγματοποιείται μέσω ενός νέου λογιστικού ''πλάνου'', του οποίου την πατρότητα διεκδικούν οι Αμερικανοί, την εφαρμογή του δε, έχουν ασπασθεί πολλά Κράτη, μεταξύ των οποίων και αρκετά Ευρωπαϊκά.

   Και το όνομα αυτού : IPSAS (International Public Sector Accounting Standars).  
Ήτοι,  Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Δημοσίου Τομέα.
   
   Αυτή η νέα ''Λογιστική'' πραγματικότητα, απαλύνει και μειώνει κατά πολύ το Δημόσιο εξωτερικό χρέος της χώρας μας, με αποτέλεσμα, ο μέγας και Αρμένιος στην καταγωγή Χρηματιστηριο-Επενδυτής, Πώλ Καζάριαν να ισχυρίζεται ότι, το χρέος μας δεν είναι σήμερα στο 175% του ΑΕΠ, αλλά μόλις στο 60%...  Και υπηρετώντας την λογική του εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αρχίσει να αγοράζει μετά μανίας Ελληνικά Ομόλογα, τα οποία επενδυτές και Τράπεζες του εξωτερικού θεωρούν ''σκουπίδια''.  
   Με προϋπηρεσία στην ''Goldman Sachs'' (μεγάαααλο σχολείο...) ο κος Καζάριαν και ιδρυτής της ''Japonika Partners''  (το όνομα από τον δρόμο όπου εμεγάλωσε),  άρχισε από το 2012, όταν υπήρχε και έντονη η φημολογία για το Grexit, να αγοράζει συνεχώς  Ελληνικά Ομόλογα και σήμερα σύμφωνα με τα γραφόμενα των οικονομικών φύλλων, πρέπει να κατέχει ελληνικά ''χαρτιά'' άνω των 5 δις ευρώ.  Εάν δε επαληθευθεί η θεωρία του (μέσω της εφαρμογής του IPSAS και στην χώρα μας), τότε θα έχει υπερδιπλασιάσει τα χρήματά του!...

   Στην Ε.Ε. τώρα και στην εφαρμογή του IPSAS από τα Λογιστήρια των Κρατών-Μελών της, αντιστέκεται σθεναρά η Γερμανία, για λόγους οι οποίοι είναι από όλους αντιληπτοί.  Η Ολλανδία όμως, όπως και άλλες 3-4 χώρες, αγνόησαν τις ''υποδείξεις'' της Γερμανίας και ήδη προσάρμοσαν στην Δημοσιονομική τους Νομοθεσία, τους κανόνες του IPSAS.
  Ενεφανίσθη δε και η Ευρωπαϊκή του προσαρμογή, με το όνομα EPSAS (European Public Sector Accounting Standars)  δηλ.  Ευρωπαϊκά Λογιστικά Πρότυπα Δημοσίου Τομέα.

  IPSAS & EPSAS λοιπόν, οι δυο νέες ορολογίες οι οποίες αναμένεται να μας ''διορθώσουν'' το χρέος και την καθημερινότητα για τα επόμενα έτη.
   Ήδη η Κυβέρνηση επεξεργάζεται την εφαρμογή τους και στην χώρα μας και μάλιστα οι διεργασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Λύσσα ο Schäuble!...

σ.σ.  Στον Δήμο Δελφών, φανταζόμαστε, ότι θα περιμένουν πως και πως την εφαρμογή της νέας Δημοσιονομικής Λογιστικής.  Για να απαλλαγούν άπαξ και δια παντός οι Υπηρεσίες του από την παλαιά, γνωστή και χρήσιμη έως τώρα συνταγή :  Αναπροσαρμογές, αναθέσεις, εξυπηρετήσεις, αυξήσεις, αθετήσεις, προτιμήσεις και βεβαίως εκκρεμότητες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου