Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΠΑΝ. ΜΕΓΚΟΣ (Δημοτικός Σύμβουλος) : ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΔΡΌΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΏΣΕΩΝ


ΚΑΛΕΣΜΑ

Φίλες & φίλοι, συντρόφισσες & σύντροφοι, συναγωνίστριες- συναγωνιστές, συμπολίτες- συμπολίτισσες, συνδημότισσες & συνδημότες και με όποια άλλη προσφώνηση αισθάνεστε πως θα μπορούσα να σας απευθυνθώ¨ μετά τα τελευταία χρόνια που μαζί,
δίπλα-δίπλα παλεύουμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για μια Καθοριστική Πολιτική Αλλαγή της  Κεντρικής Πολιτικής Εξουσίας στην χώρα μας και των Πολιτικών επιλογών τα τελευταία 5 χρόνια ιδιαίτερα, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε δύσκολες πολιτικές αποφάσεις ο καθένας και η καθεμία.

  Στις 25/1/2015 κάναμε το 1ο σημαντικό βήμα και μέσα σε δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό και την πολιτική σκηνή της χώρας. Όλοι και όλες. ΕΜΕΙΣ. Οι πιο πολλοί ετερόκλητοι πολιτικά, αλλά Ομόνοοι και Σύμφωνοι πως δεν πάει άλλο. Πως πρέπει το Παλιό να Ανατραπεί! Πολύ γρήγορα σχηματίσθηκε μια Κυβέρνηση σε πείσμα όλων όσων πίστευαν στην αποτυχία της Λαϊκής εντολής. Γρήγορα όμως έχασε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, απέναντι στο παλιό κατεστημένο της χώρας. Πάλεψε με τον τρόπο και τις αδυναμίες της απέναντι στους ξένους Επικυρίαρχους, τους Δανειστές και τους «Συμμάχους» μας στην Ε.Ε. Έχασε στο τέλος την μάχη αυτή. Κέρδισε όμως να φανερώσει και καταδείξει σε όλους, πρώτα σε κάθε Ελληνίδα & Έλληνα και δεύτερον σε πολλούς Ευρωπαίους, τι σημαίνει Ε.Ε. ποιοι είναι οι εταίροι μας, πόσο μας σέβονται και «πόσο €.€.» μας υπολογίζουν.
 
  Στις 26/6/2015 ο Πρωθυπουργός πήρε μια μεγάλη απόφαση και κάλεσε σε Δημοψήφισμα τον Ελληνικό Λαό στις 5/7/2015. Το αποτέλεσμα, 61,3% Υπέρ του ΟΧΙ, ήταν μια μεγάλη έκπληξη για όλους. Ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, διότι σχεδόν πάντα από τους ηγέτες και την εξουσία, Ξεχνιέται πάντα ο ίδιος ο Λαός, στο όνομα του οποίου Κυβερνούν και αποφασίζουν. Όσες φορές ζήτησαν την άμεση βοήθεια του Λαού τους, αυτός δεν τους διέψευσε ποτέ, ήταν εκεί έτοιμος για θυσίες, έτοιμος για μάχη. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αξιοποιήσει το βαρύ όπλο που δίνεται στα χέρια της. Έτσι για 2η φορά μέσα σε 6 μήνες, χάνει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού στον αντίπαλο.
 
  Οι δύο αυτές χρονικές Πολιτικές στιγμές, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά: Η κοινωνία και η Λαϊκή εντολή είναι προετοιμασμένη και προχωρά. Είναι μπροστά! Δεν είναι όμως έτοιμη η Ηγεσία της!!! Δυσκολίες, καλές προθέσεις, θέληση, όραμα, αφήγηση για ένα καλύτερο αύριο, είναι όλα κατανοητά. Όμως στην Πολιτική, όπως και σε όλα τα επιχειρούμενα στην ζωή μας, κρινόμαστε στο τέλος από το Αποτέλεσμα. Το Αποτέλεσμα είναι η ψήφιση του 3ου Μνημονίου, από Αριστερή Κυβέρνηση. Με όλο το παλιό κατεστημένο στην θέση του και τους Πάτρωνές τους να έχουν βρει σήμερα νέους πελάτες, την νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους. Την κοινωνία μας, τον απλό κόσμο που μας εμπιστεύθηκε όλο αυτό το διάστημα, για την πατρίδα μας, για εμάς τους ίδιους ιδιαίτερα. Εμείς, που ενταγμένοι & συμμετέχοντες ενεργά στον τόπο μας και ευρύτερα, ψυχικά, σωματικά, νοητικά, πολιτικά, πρέπει να σφιχτούμε, να χαμογελάσουμε μεταδίδοντας κουράγιο, να ετοιμαστούμε για όλα και για συνεχή Αγώνα. Γιατί δεν Ηττήθηκε το ΟΧΙ. Ηττήθηκε η πολιτική απόφαση, που αγκιστρώθηκε από την πρώτη στιγμή στην μονοσήμαντη επιλογή, την Αντί-διαπραγματευτική, πως όλα θα τα πετύχουμε εντός Ε.Ε. Μακριά από άλλες επιλογές, απροετοίμαστη, ξεχνώντας τα συνθήματα του πρόσφατου πολιτικού παρελθόντος: «Καμιά θυσία για το Ευρώ», «Το Ευρώ δεν είναι ταμπού».

Σας Καλώ αύριο να ‘ρθείτε  στην Ιτέα στις 8 το βράδυ, στην Συγκέντρωση – Εκδήλωση του Μετώπου του ΟΧΙ, με ομιλητή το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Κουβελάκη. Να ακούσουμε, να εκφραστούμε, να συζητήσουμε. Για τις Πολιτικές Εξελίξεις, Που πάμε αύριο; Αν υπάρχει άλλος δρόμος για λύση στην κατεύθυνση των συμφερόντων του Λαού, των Πολλών και ΟΧΙ των Κεφαλαιοκρατών και των Τραπεζιτών. ΟΧΙ στην ανασφάλεια των Φοβισμένων.

Τάκης Μέγκος 

1 σχόλιο:

  1. Ο Έγκελς έλεγε σ’ αυτούς που επέμεναν στην αρχή «κανένας συμβιβασμός»:
    Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι παρά μόνον λόγια, γιατί οι συμβιβασμοί που κάνει ένα μαχόμενο κόμμα, συχνά του επιβάλλονται από τις περιστάσεις. Είναι παράλογο να αρνηθείς να «εισπράξεις κατά δόσεις» όσα επιδιώκεις.
    Ρεαλιστική Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή