Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

''ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2015'' : Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΚΑΡΙΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ



Σάββατο 1 Αυγούστου, 
τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ ξεκινάνε

Συζήτηση με θέμα «Γιάννης Σκαρίμπας - Νίκος Καββαδίας: Βίοι παράλληλοι;»

Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2015 ξεκινάνε το Σάββατο 1 Αυγούστου με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και φυσικά με Σκαρίμπα. Στον αύλειο χώρο του σπιτιού που γεννήθηκε ο Σκαρίμπας, στην Αγία Ευθυμία, θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 και από ώρα 8.30 μ.μ., συζήτηση με θέμα «Γιάννης Σκαρίμπας - Νίκος Καββαδίας: Βίοι παράλληλοι;» με κύριο ομιλητή τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Στέφανο Ροζάνη. Τίτλος της ομιλίας: «Η νεκρική θάλασσα του Γιάννη Σκαρίμπα και η θάλασσα της φυγής του Νίκου Καββαδία».
Συμμετέχει με σύντομη παρέμβαση ο Συμεών Σταμπουλού (Φιλόλογος - Νεοελληνιστής). Την εκδήλωση συντονίζει ο Σπύρος Κυριάκης (Πρόεδρος Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών).
Παρακαλείσθε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας αυτή την πολύ ποιοτική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση.
Οι διοργανωτές
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας - Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας - Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών
Σας παρουσιάζουμε με λίγα λόγια τον πολύ σημαντικό κύριο ομιλητή της εκδήλωσης, τον Στέφανο Ροζάνη. Για τον έτερο των ομιλητών, τον Συμεών Σταμπουλού, σταθερό συμπαραστάτη μας, κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις μας, είναι πλέον τόσο γνωστός στο κοινό των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ που δεν χρειάζεται καμιά παρουσίαση.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΡΟΖΑΝΗ
Ο Στέφανος Ροζάνης γεννήθηκε στην Κάρυστο της Εύβοιας το 1942. Σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία στο Καθολικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.
Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού «Σημειώσεις» και είναι σύμβουλος του εκδοτικού οίκου «Έρασμος».
Δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόννης, και επί 10 χρόνια στο Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.
Είναι συγγραφέας δοκιμιακών έργων, φιλοσοφικών μονογραφιών και ποιητικών συλλογών. Έργα και κείμενά του έχουν εκδοθεί στα Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

2 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΜΑΡΚΟΝΗΣ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ...........Ω ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΤΙ ΤΟΥΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας λες CHRIS ή ΜΑΡΚΟΝΗ τι του μέλλει να πάθει του Καββαδία για να ξέρουμε κι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή