Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Το φλέγμα του ξενιτεμένου...

  Ο Πάνος Μητσόπουλος, ζει και εργάζεται στην Ολλανδία.  Ναι, εκεί όπου Υπουργός των Οικονομικών είναι ο Γερούν Ντάϊσεμπλουμ!...  Καμιά σχέση όμως με τον Πάνο.

  Εκεί λοιπόν στο μακρινό Άμστερνταμ, με τον ήλιο να εμφανίζεται ανά 15 ημέρες και τα νερά στα κανάλια να έχουν το χρώμα της σκουριάς, είναι λογικό
η νοσταλγία για την πατρίδα, να γίνεται ο δρόμος για την δημιουργία. 
  
  Είναι λογικό η δημιουργική και κριτική ματιά για την σημερινή πατρίδα μας, να εμπεριέχει την διαπίστωση της αλλοιώσεως της παραδοσιακής ελληνικής ''κουλτούρας'', καθώς και τον σαρκασμό για την ''ακριβή'' και γεμάτην ''αξεσουάρ'' ζωή των Ελλήνων.

  Ο Πάνος λοιπόν, αυτός ο ανήσυχος εικαστικά Ιτιώτης, εκθέτει τις δημιουργίες του στην μακρινή μας Ολλανδία, στο ''Exhibition in Greek Consulate Den Haag'', από τον Ιούλιο του 2015, έως και τον Φεβρουάριο του 2016.
  
  Και η ''αναπαράσταση'' του εθνικού συμβόλου μας σε αυτήν την έκθεση, της Ελληνικής Σημαίας δηλαδή, γίνεται με αυτό το πνεύμα : της καταναλώσεως, της αφομοιώσεως από την εμπορική παγκοσμιοποίηση και της αντικαταστάσεως των εννοιών και των χρωμάτων. Καθώς και της ''ελαστικοποιήσεως'' της εθνικής συνειδήσεώς μας, ανάλογα με τις σημερινές, τρέχουσες και ανόητες ανάγκες της χώρας και των κατοίκων της.
   Η Ελληνική Σημαία σχηματιζόμενη από τσάντες όπως φαίνεται στην φωτογραφία μας, είναι μια από τις δημιουργίες του Πάνου Μητσόπουλου, οι οποίες θα εκτεθούν εκεί στην μακρινή γωγραφικά και πολιτιστικά από εμάς Ολλανδία.

  Εμείς να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στον Πάνο Μητσόπουλο, αυτόν τον πρεσβευτή της Ιτέας σ' αυτήν την ''ανήλιαγη'' χώρα.

1 σχόλιο: