Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Cine Itea : ''Ο ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ''



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Θερινό σινεμά: «cineitea»
Παρασκευή 17/7/2015 στις 9.30μμ
Στη μαρίνα Ιτέας
(στο παρκάκι, πίσω από το κτίριο του Λιμενικού Ταμείου)

«Ο Αξέχαστος Μήνας» του Ντον ΜακΚέλαρ
Με τον χαρισματικό Ιρλανδό Μπρένταν Γκλίζον (Χάρυ Πότερ) και τον γοητευτικό Καναδό Τέιλορ Κιτς (Χ-men)

Μια έξυπνη και ευρηματική σάτιρα γεμάτη ανθρωπιά και ευαισθησία
Χιούμορ, αισιοδοξία και αξιαγάπητοι χαρακτήρες
Βραβεία-Φεστιβάλ
Στα Καναδικά «Όσκαρ» 2014 (Canadian Screen Awards) βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου (Gordon Pinsent) υποψήφιο για τα βραβεία: Καλύτερης Ταινίας,
Α’ Ανδρικού Ρόλου (Brendan Gleeson) και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου
Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο
Νύκτες πρεμιέρας της Αθήνας

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=dT7V95jq2Hk

ΥΠΟΘΕΣΗ
Στο ονειρικό λιμανάκι του Τικλ Χεντ στον Καναδά, η αλιεία έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να συντηρεί τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους, οι οποίοι επιβιώνουν αποκλειστικά με επιδόματα πρόνοιας. Μόνη τους ελπίδα η δημιουργία ενός εργοστασίου, για την εγκατάσταση του οποίου όμως απαιτείται η μόνιμη παρουσία γιατρού.
Όταν ο νεαρός Δρ. Λιούις εμφανιστεί στο ήσυχο λιμανάκι για να εκτίσει τη μηνιαία ποινή κοινωνικής εργασίας που του έχει επιβληθεί, οι 120 κάτοικοι θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στον τόπο τους. Με το μέλλον του Τικλ Χεντ να κρέμεται από την παραμονή του γιατρού, ο Μόρεϊ καταστρώνει με την συνεργασία όλων των κατοίκων ένα σχέδιο αποπλάνησής του για να αγαπήσει τον τόπο. Προσποιούνται ότι τους αρέσει το αγαπημένο του άθλημα, το κρίκετ, αρρωσταίνουν ομαδικά, τον κάνουν να αισθάνεται τυχερός αφήνοντας χρήματα στο διάβα του, δύτες τον «βοηθούν» να ψαρεύει (πρώην κατεψυγμένα) ψάρια κλπ
Γυρισμένη στο γραφικό Νewfoundland του Καναδά, η ταινία συνδυάζει τα υπέροχα τοπία του λιμανιού με την εξαιρετική φωτογραφία και δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για μια διασκεδαστική κωμωδία.
Η σκηνοθεσία του ΜακΚέλαρ είναι προσεγμένη και λειτουργεί άψογα αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών και ειδικά του Μπρένταν Γκλίζον ο οποίος είναι εξαιρετικός όπως πάντα, σε δράμα, περιπέτεια, κωμωδία… Παράλληλα η χημεία μεταξύ του διδύμου Μπρένταν Γκλίζον και Γκόρντον Πίνσεντ χαρίζει άφθονο γέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου