Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΚΙΡΡΑ : ΟΙ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΚΑΤΙ ΖΗΤΟΥΝ (το αυτονόητο...)



Δηλώνουμε παρόν στη διεκδίκηση Τεχνικού Προγράμματος 2015 για την Τοπική Κοινότητα Κίρρας.


Διανύουμε τον μήνα Ιούλιο του 2015 και έως σήμερα καμία συζήτηση δεν έχει γίνει για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 για την Τοπική Κοινότητα Κίρρας.
Δεν θα εκτελεστεί κανένα έργο;
Δεν θα διεκδικήσουμε τίποτε; 
 
Σε ερώτησή μας προς τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ. Παναγιωτόπουλο , αναφορικά με το ύψος του δικαιούμενου ποσού επενδυτικής ΣΑΤΑ 2015 για την Κίρρα, μας διαβεβαίωσε ότι ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Ιτέας θα λάβει το ποσό περίπου των 65.000,00 ευρώ , από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος θα καλύψει έργα της Τ. Κ. Κίρρας.

Με το αριθμ 11769/21.05.2015 ενυπόγραφο αίτημα της τοπικής Συμβούλου κ. Γεωργίας Καπαρέλη –Καπούρου προς την αρμόδια Δ/νση Προγραμματισμού και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ιτέας αναφορικά και πάλι για το δικαιούμενο ποσό Τεχνικής ΣΑΤΑ έτους 2015 της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας και τα τεχνικά έργα που θα δρομολογηθούν , ουδεμία απάντηση λάβαμε.
Γνωρίζει κανείς, για να μας πληροφορήσει υπεύθυνα, τι θα γίνει;
Τα Τοπικά Συμβούλια ανέκαθεν γνωμοδοτούσαν για τις ανάγκες τους σε έργα. Τι θα γίνει φέτος;
Θα παραγκωνιστούμε για μια ακόμη φορά;
 
Το οξύμωρο του θέματος ως προς το θεσμικό σεβασμό στη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου τίθεται από την ομολογία του Δημάρχου Δελφών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29.04.2015 με θέμα: «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια».
…….Παραδέχεται ότι αποτελεί η συζήτηση για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σημαντική για τη Δημοτική αρχή ημέρα , δεδομένου ότι είχαν δεσμευτεί και προχωρούν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων τους .Είναι επίσης σημαντική ημέρα περισσότερο για τους συνεργάτες τα τοπικά συμβούλια , τους κοινοτάρχες οι οποίοι αναλαμβάνουν πρόσθετες ευθύνες , το οποίο θα πρέπει να επωμιστούν και να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν…..

H γνώμη του τοπικού Συμβουλίου Κίρρας όμως για το τεχνικό πρόγραμμα δε ζητήθηκε και με αναληθές τρόπο έχει καταγραφεί στην αριθμ 05/2014 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΑΔΑ : 73ΥΖΩ9Θ-ΝΦ5) ότι υπάρχουν εισηγήσεις των Τοπικών Συμβουλίων των Δ.Κ. και των Τ.Κ του Δήμου Δελφών για την κατανομή ΣΑΤΑ 2015.
 
Πρόσφατα επίσης γίναμε αποδέκτες για το «τάξιμο» του Δημάρχου Δελφών του ποσού των 35.000,00 ευρώ για την αποκατάσταση του δαπέδου του κλειστού γυμναστηρίου Ιτέας που αποτελεί δίκαιο αίτημα , και ψηφίστηκε στην 8η αναμόρφωση του Τεχνικού προγράμματος -248/29.06.2015 Απόφαση Δ.Σ Δελφών αλλά η Κίρρα από τα υπόλοιπα 30.000,00 ευρώ τι θα λάβει και πότε με πληθυσμό άνω των 1.300 κατοίκων , βάσει του οποίου κατανέμεται και η ΣΑΤΑ.
Θα λάβετε υπόψη τη γνώμη μας ή αποφασίζετε κεντρικά ΕΣΕΙΣ αποκλειστικά για τον τόπο που κατοικούμε εμείς ή θα λάβουμε ψίχουλα;
 
Η μόνη αναφορά για την Τοπική Κοινότητα Κίρρας είναι ότι θα συμπεριληφθεί στην προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών και συντήρηση –επισκευή τους μαζί με άλλες τέσσερις (4) παιδικές χαρές , ήτοι Γραβιάς, Πολυδρόσου, Κίρρας, Δελφών και Γαλαξιδίου συνολικού ποσού 20.000,00 ευρώ ( με το ΦΠΑ) .
Δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση τηρώντας τους αναλογικούς κανόνες μας δίνονται πλουσιοπάροχα 4.000,00 με το ΦΠΑ για να αναμορφώσουμε την παιδική χαρά της Κίρρας, για να αγοραστεί ότι χρειάζεται. Απόλυτος εμπαιγμός για το δικαιούμενο ποσό ΣΑΤΑ της Κίρρας που μετακυλύετε προς άλλες κοινότητες.

Τι θα γίνει με τις υποσχέσεις της Προέδρου και του Αντιδημάρχου Ιτέας για τους κατοίκους του υποβαθμισμένου ανατολικού χωριού που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εξασφάλισης δημόσιας υγείας ( θέματα ύδρευσης) και που για το ίδιο θέμα έχει επισκεφθεί δημοτικό συνεργείο πολλές φορές για ενημέρωση το τοπικό Συμβούλιο;
Το αναπάντητο της αίτησης της Τοπικής Συμβούλου κ. Γεωργίας Καπαρέλη-Καπούρου παραπέμπει σε δυσάρεστες προφανώς ειδήσεις παρά τις εύκολες διαβεβαιώσεις του Αντιδημάρχου κ. Α. Παναγιωτόπουλου .
Το Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας έως σήμερα δεν είναι ενημερωμένο για την Τεχνική ΣΑΤΑ 2015 και ουδείς αρμόδιος διεκδικεί ….., εμείς όμως δηλώνουμε παρόν.

Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου                Γεώργιος Τιμολέων

  Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας              Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου