Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΦΟΒΟΣ : Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (άρθρο)


''Γονατισμένοι Καλόγεροι,
στον θεό του χρήματος...''

   Ένας ''δικός μας'', ένας Ιτιώτης ''φευγάτος'' αλλά πάντα παρών, ένας άνθρωπος με την πένα του ''βουτηγμένη'' μέσα στις σκιές της ιστορίας μας προσπαθώντας να φωτίσει το μη γνωστό γενόμενο, ''στρίμωξε'' σε μερικές αράδες γραφής, την άποψή του, την άποψη πολλών, για τα συμβαίνοντα στην χώρα μας τώρα.
  Ο Κώστας Δέτσικας, μιλάει και περιγράφει τον φόβο.  Περιγράφει το ''κτήμα'' όπου μέσα σ' αυτό, κάποιοι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να σπείρουν οτιδήποτε.  Περιγράφει αυτό το οποίο βιώνει ο ''κρεμμασμένος'' Έλληνας.

*********************************


Ο ΦΟΒΟΣ


Ο φόβος είναι η καλύτερη συναισθηματική επένδυση των εξουσιαστών για να ακολουθηθούν οι εντολές τους.
 Όλες τούτες οι σβουνιές, οι μαζεμένες ολοτρόγυρα στην αίθουσα του μνημονιακού σχεδιασμού, δυσφορούν και στεναχωριούνται τάχα με την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία και θα μας δώσει απαξίωση, πείνα, δυστυχία, κατοχική κοινωνία. Καημένοι... 

Σηκώνετε σαστισμένοι το βλέμμα σας στα αφεντικά σας, που σας κουνούν το δάχτυλο, μπας κι αποτύχετε στη προπαγάνδα, το ψέμα και τη δημιουργία φόβων, μπας και δεν καταφέρετε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τα ΔΙΚΑ σας κόμματα εξουσίας, μπας και δεν συγκρατήσετε το ρεύμα απόρριψης. Το πρόβλημα τότε θα είναι δικό σας.
 
Οι καλοαμειβόμενοι δημοσιογραφίσκοι των ΜΜΕ, οι γονατισμένοι αυτοί καλόγεροι στον θεό του χρήματος, ανασαίνουν βαθιά στον φόβο μιας αναμέτρησης με ένα οργισμένο λαό. Φοβούνται για τα προνόμιά τους, φοβούνται μπας και δουν την πόρτα της εξόδου από τα κανάλια, γιατί δεν κατάφεραν να πείσουν και να μεταπείσουν.

Επειδή βλέπουν ότι ο λαός θα τους αντιγυρίσει με τη ψήφο του τη μούντζα που καιρό του δίνουν, βγάλανε από τη φαρέτρα το πιο δυνατό όπλο. Ανοίξανε κουβεντολόι με τον φόβο. ''Σχέδιο αποπομπής...δημοψήφισμα μέσα ή έξω από το ευρώ...μέσα ή έξω από την Ευρώπη...η δραχμή προ των πυλών...σχέδιο της θωράκισης των άλλων χωρών μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα... μπλα, μπλα, μπλα...''.
Βλέπετε, ξοδεύουν εκατομμύρια κι εκατομμύρια, για να φτιάξουν μια φριχτή κοινωνία, μη ξοδεύοντας πεντάρα για να χρωματίσουν την ελπίδα της.

Αντισταθείτε, αντισταθείτε, αντισταθείτε!!!
Μην τους φοβάστε!!!. Αυτοί φοβούνται περισσότερο!!!

                                                                                ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΤΣΙΚΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου