Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ δ.π. "ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοτική παράταξη «ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Λόγοι για τους οποίους δεν θα συμμετέχουμε στις εκλογές του Οκτωβρίου για τον δήμο Δελφών 

Η παράταξή μας δεν πρόκειται να συμμετέχει στις εκλογές του Οκτωβρίου για τον δήμο Δελφών

εξ αιτίας της αλλαγής του εκλογικού νόμου,  και προσθήκης νομοθετικών διατάξεων λειτουργίας των Δήμων που αναπαράγουν το αναχρονιστικό, συγκεντρωτικό, προσωποκεντρικό και δημαρχοκεντρικό μοντέλο. 

  Με το πέρασμα των ετών ως χώρα αντί να παραδειγματιστούμε από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες Ευρωπαικές χώρες και να υιοθετήσουμε εκλογικά συστήματα που προάγουν την δημοκρατία, την αξιοκρατία, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία, εμείς ολισθαίνουμε σε δημαρχοκεντρικά συστήματα και συντηρούμε όλες τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος: την απαξίωση και την υποβάθμιση του κυρίαρχου και αποφασιστικού οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο αποκλεισμός των δημοτών στον σχεδιασμό και στη λήψη των αποφάσεων (συμμετοχικός προϋπολογισμός, υποχρεωτική ενεργοποίηση της μόνιμης επιτροπής διαβούλευσης και των συνελεύσεων κατοίκων στις τοπικές κοινότητες, ενεργοποίηση υποχρεωτικού ψηφιακού μετασχηματισμού κλπ.). 

Φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε τις παρεμβάσεις μας, άλλωστε μαζί με την δική μας παρουσία στα δημοτικά συμβούλια,. ολοκληρώνεται ένας κύκλος υγειούς αντιπολίτευσης .

Η χαρακτηριστική διαχειριστική υστέρηση, η διοικητική αρρυθμία και φαινόμενα καθεστωτισμού ήρθαν ως απόρροια ενός θεσμικού πλαισίου συντήρησης  των απευθείας αναθέσεων που οδηγεί στην κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος με πλήρως ανεπαρκή κατασταλτικό και προληπτικό έλεγχο δαπανών.

Ο έλεγχος νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχο των αιρετών οργάνων ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος .

Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της πολιτείας (αποκεντρωμένη διοίκηση ελεγκτικό συνέδριο κλπ) είναι ανύπαρκτα  και τα φαινόμενα  διαφθοράς και κακοδιοίκησης που έχουν ως αντίκτυπο την αναπτυξιακή στασιμότητα και τη δημιουργία οικονομικής δυσπραγίας των Δήμων εξελίσονται  . Παρά ταύτα εμείς με τις καθαρές προγραμματικές θέσεις μας και απόψεις μας τόσο εντός Δημοτικού Συμβουλίου όσο και κατ ιδίαν και με συναντήσεις με τους επικεφαλείς  όλων των δημοτικών παρατάξεων (εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης) προσπαθήσαμε για την συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας με σκοπό τον εκσυχρονισμό του Δήμου εάν και εφόσον εφαρμοστεί προτείνοντας 

α) Ένα αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης 

β) Την κατάργηση των απευθείας αναθέσεων ΚΑΙ την μείωση των λειτουργικών εξόδων με σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου δημότη 

γ) Μεταρυθμίσεις και  έργα που θα έχουν πολλαπλασιαστική αξία και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. 

 Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν διότι οι παρατάξεις έχουν ΒΟΛΕΥΤΕΙ σε ένα φαύλο πελατειακό σύστημα διαπλοκής και εξαρτήσεων το οποίο τόσα δεινά έχει επιφέρει στον Δήμο ανακυκλώνοντας φυσικά την μιζέρια την ιδιοτέλεια και την αναποτελεσματικότητα.

Δηλώνουμε ότι: 

Θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας που πλήττεται με τον πιο κυνικό και ανήθικο τρόπο.

Θα είμαστε παντού για να ελέγχουμε τη νέα διοίκηση του Δήμου και θα στηρίξουμε ανιδιοτελείς έντιμους μάχιμους υποψηφίους με αποδεδειγμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και κυρίως εκφραστές της νομιμότητας και της εντιμότητας. 


Γεώργιος Δρακάκης 

Δημοτικός Σύμβουλος 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης


Προκόπης Δεσποτίδης 

Δημοτικός Σύμβουλος  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου