Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ

 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Άμφισσα, 16/09/2023

Αρ.Πρωτ.: 80/2023

ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝ - ΜΑΣ ΚΑΨΑΝ - ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 π.μ.  , 

ΠΛ. ΛΑΟΥ (ΑΜΦΙΣΣΑ) ΤΩΡΑ, ΜΑΖΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! 


Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά νεκρούς και υποφέρει μέσα στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ σε ολόκληρες περιοχές της χώρας είναι ανοικτές ακόμα οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενος 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος!

Η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει αυτό το τερατούργημα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εγκληματική πολιτική της, δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας. 

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης. Αυτή γεννά τα εγκλήματα στα Τέμπη, στη Δαδιά, στη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας. 

Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα!

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα! Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα συνδικάτα, όλος ο λαός, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Μαζί με την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία, θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός: 

    • Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

    • Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα. Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι η Ε.Ε., η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι

    • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

Καμιά ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική!

Ή οι ΖΩΕΣ μας ή τα ΚΕΡΔΗ τους!

Αυτό το σύνθημα θα κυριαρχήσει και πάλι στους αγώνες του λαού μας!


Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου