Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ 38οι ΔΕΛΦΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  Αθήνα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                               Δελφικοί Ποιητικοί Αγώνες

Το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2023, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, θα πραγματοποιηθούν οι 38οι Δελφικοί Ποιητικοί Αγώνες που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης και ανάδειξης ανώνυμων πνευματικών ανθρώπων που σε πείσμα των καιρών επιμένουν να υπηρετούν την Ευτέρπεια τέχνη.

Ο ετήσιος αυτός διαγωνισμός –που έχει πλέον εξελιχτεί σε θεσμό- συγκεντρώνει πλήθος συμμετεχόντων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ομογένεια, αφού ο τρόπος διεξαγωγής του –δύο διαφορετικές επιτροπές σε δύο διαφορετικούς χρόνους και τόπους, τις οποίες επιλέγει και γνωρίζει αποκλειστικά ο εκάστοτε πρόεδρος- δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών ή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων. 

Η δια ζώσης απαγγελία στο χώρο των Δελφών των 60 επικρατέστερων έργων -που έχουν προκριθεί  από την πρώτη επιτροπή, εκείνη των Αθηνών- και η μυστική αξιολόγηση που ακολουθεί -κεκλεισμένων των θυρών- από τη δεύτερη επιτροπή των Δελφών αμέσως μετά τις απαγγελίες, πιστοποιεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού, το οποίο στη συνέχεια μεταλλάσσεται σε γιορτή και μυσταγωγία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. 

Οι διήμερες εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στον οιονδήποτε θα ήθελε να παρακολουθήσει, να απαγγείλει ή απλά να νιώσει την  ώσμωση που συντελείται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Απόλλωνα.

Το Σάββατο 30 / 9 / 2023 και ώρα 7 μ.μ. στο κέντρο ΄΄Συμπόσιο΄΄  μέλη και φίλοι της ΠΕΛ με συνοδεία φλάουτου και βιολιού θα απαγγείλουν τα ποιήματά τους.

Την Κυριακή 1/10/2023 οι ποιητικοί αγώνες  θα πλαισιωθούν μουσικά από την φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας Ορχήστρα Δωματίου ‘’Μελίγυρις’’. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγγελική Ψακή Κωβαίου   Γεράσιμος Λυκούδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου