Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ : ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ - επιστολή

    Μετά από τους αγιασμούς, τους χαιρετισμούς, τις ευχές και τα αλληλο-συγχαρητήρια, ήλθεν (τόσον ενωρίς!...) η ώρα για να συνειδητοποιήσουν οι "ποικίλοι" παράγοντες της τοπικής μας παιδείας, τι έχει συμβεί, έξω από τα γραφεία τους.  Ήλθεν (ξαφνικά!...) η ώρα, για να φθάσει στα αυτιά τους, το τι περιμένει την μαθητιώσσα νεολαία της περιοχής μας, σε αυτήν την νέα σχολική περίοδο, για το οποίο οι ίδιοι παράγοντες, δεν έχουν αντιληφθεί και βεβαίως δεν έχουν "τακτοποιήσει" με 3-4 υπηρεσιακά έγγραφα...

Είναι όμως έτσι;  Εάν κρίνουμε από την παρακάτω αναδημοσιευόμενη και από εμάς κοινή επιστολή των Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας, τότε ναι :   Η Ιτέα μας βιώνει μια περίοδο πενίας όσον αφορά την σωστή και ασφαλή παροχή παιδείας προς την μαθητιώσσα νεολαία της.    Και για αυτήν "εξέλιξη", υπάρχουν υπαίτιοι με ονοματεπώνυμα.  Για αυτό και αυτή η επιστολή τους (την οποίαν υπογράφουν 91 γονείς-κηδεμόνες), μεταφέρει προς τους "αρμοδίους" την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους για αυτήν την απαξιωτική συμπεριφορά προς τα παιδιά του Γυμνασίου Ιτέας.

Το γεγονός όμως είναι ένα : 

Μας "απογείωσε" προ μηνός η Πρωτοψάλτη!...


Η εξαιρετική επιστολή των 91 Γονέων και Κηδεμόνων :


ΠΡΟΣ:

α/ Τον κ. Κόπτση, Γ.Γ. Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

β/ Την κ. Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

γ/ Την κ. Λαμπίδη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φωκίδας.

ΑΙΤΗΜΑ

Των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Ιτέας Φωκίδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ:

α/ τον κ. Μπούγα, Βουλευτή Φωκίδας.

β/τον κ. Δελμούζο, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

γ/ τον κ. Ταγκαλή, Δήμαρχο Δήμου Δελφών και τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών.

δ/ τον κ. Τσατσαρώνη, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας Δήμου Δελφών.

στ/ τον. κ. Σπυρίδωνα Πανταζή, Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας και Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Ιτέας.

Δευτέρα, 13-9-2021


ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Α’, Β’ ΚΑΙ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

α/ Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 3586/26-7-2021 απόφαση της κ. Διευθύντριας της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας.

β/ Η από 5-9-2021 επιστολή του κ. Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας προς τον Γ.Γ. ΥΠΑΙ.Θ.

γ/ Υπογραφές γονέων (91).


Με λύπη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε την 11-9-2021, μετά από σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμνασίου Ιτέας, που αφορούσε τη διαίρεση των μαθητών των τάξεων του σχολείου μας σε τμήματα, τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων και στις τρεις τάξεις του σχολείου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 3586/26-07-2021 απόφασης της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση καταργήθηκε ένα τμήμα εκ των τριών της Γ’ Γυμνασίου και αντ’ αυτών δημιουργήθηκαν δύο τμήματα 27 μαθητών, ομοίως καταργήθηκε ένα τμήμα εκ των τριών της Β’ Γυμνασίου και δημιουργήθηκαν δύο τμήματα 26 και 25 μαθητών, ενώ στην Α’ Γυμνασίου δημιουργήθηκαν 3 τμήματα 26 μαθητών. Με την ίδια δε απόφαση δε δημιουργήθηκε τμήμα γερμανικών με 29 μαθητές.

Ως γονείς των μαθητών του σχολείου μας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση και αγανάκτησή μας για τις ανωτέρω συγχωνεύσεις τμημάτων και τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων γενικότερα, ιδιαίτερα κατά τη φετινή σχολική χρονιά με την έξαρση της επιδημίας του COVID-19 και τις επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία τόσο των παιδιών και των οικογενειών μας, όσο και των εκπαιδευτικών. Είναι φανερό ότι με τη δημιουργία τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών είναι αδύνατο να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός στις μικρές σχολικές αίθουσες του σχολείου μας. Να σημειωθεί δε ότι κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς υπήρξε πληθώρα νοσούντων μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σχεδόν επτάμηνη νοσηλεία του Διευθυντή του σχολείου μας στην εντατική για το λόγο αυτό.

Παράλληλα η δημιουργία πολυπληθών τμημάτων οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της λειτουργίας του σχολείου συνολικά, δημιουργεί προβλήματα παιδαγωγικού και ψυχολογικού χαρακτήρα σε καθηγητές και μαθητές αντίστοιχα και δυσκολεύει τη διαδικασία προσαρμογής ειδικά για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, καθώς επίσης και το έργο των καθηγητών και όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και εν τέλει οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση του Δημοσίου Σχολείου.

Προς επίρρωση των ανωτέρω επισυνάπτουμε την από 5-9-2021 επιστολή του Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας, κ. Πανταζή προς τον κ. Γ.Γ. ΥΠΑΙ.Θ., με αίτημα τον χωρισμό των σχολικών τάξεων σε μικρότερα τμήματα.

Με την παρούσα επιστολή μας σας γνωστοποιούμε ότι είμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ σε κάθε πράξη που δημιουργεί συνθήκες που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των παιδιών μας και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους και ΖΗΤΑΜΕ ενόψει του επικείμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, όπως εξεταστεί και γίνει δεκτό το αίτημα μας για τη δημιουργία νέων, ολιγομελών τμημάτων στο σχολείο μας, δεδομένου ότι υπάρχουν πλεονάζουσες αίθουσες στο σχολείο μας και επάρκεια αδιάθετων διδακτικών ωρών που επιτρέπουν τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων υπό τις παρούσες συνθήκες, και ειδικότερα:

-τη δημιουργία τριών τμημάτων στην Β’ και Γ’ Γυμνασίου, και

-τη δημιουργία τεσσάρων τμημάτων στην Α’ Γυμνασίου.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν τα παραπάνω και να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος.


Οι γονείς και κηδεμόνες του Γυμνασίου Ιτέας1 σχόλιο:

  1. Μπορώ να μάθω το όνομα του/της Προέδρου του Συλλόγου και τρόπο επικοινωνίας μαζί του/της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή