Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΑΣ "ΔΑΡΔΑΝΟΣ" ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ!...

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 7.9.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟY

Α.Δ.Τ.: 76/2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών ψήφισε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών με την κωδική ονομασία «Δάρδανος»

Π. Ταγκαλής: «Η καλύτερη οργάνωση είναι η απάντηση στα ακραία φαινόμενα»


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών ψήφισε το σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, με την κωδική ονομασία «Δάρδανος». Ο ρόλος των εμπλεκομένων φορέων, τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας και ο συντονισμός μειώνουν σημαντικά τις αρνητικές συνέπειες από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Δελφών έχει ψηφίσει τα Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/ Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών

  • Για πλημμυρικά φαινόμενα με την κωδική ονομασία «Δάρδανος»

  • Για σεισμούς με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος»

  • Για πυρκαγιές με την κωδική ονομασία «Ιόλαος»

Με τα εν λόγω σχέδια επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο, ως βασική προϋπόθεση, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, αναπτύσσοντας δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών.

Επιγραμματικά, στόχοι των Σχεδίων είναι:

  • Ο προσδιορισμός ρόλων και αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκόμενων Φορέων σε τοπικό επίπεδο και σε όλες τις φάσεις κινητοποίησης του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

  • Η δρομολόγηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση φαινομένων.

  • Η συντονισμένη δράση των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ψήφιση του σχεδίου, ευχαρίστησε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εργάζονται για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Δήμου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χαρίλαο Αγαπητό.

«Η εκδήλωση ακραίων φαινομένων είναι μία συνθήκη από την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι κάθε φορά που θα παραστεί ανάγκη, έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης, βάσει του οποίου αφενός θα βελτιστοποιήσουμε την ετοιμότητά μας, και αφετέρου θα μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες. Ευελπιστούμε, με τη βοήθεια του κράτους, στην εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τον εξοπλισμό μας στο επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Ταγκαλής.


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου