Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΓΚΑΛΗΣ : 3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΈΤΕΙΌ ΤΗΣ - απρόσμενες (όμορφες) εξελίξεις

 "Το λάδι, το βγάζει η πίεση"

   Μετά από τον "αναβρασμό" των τελευταίων ημερών και με δεδομένα τα ότι, ούτε η Π.Ε. Φωκίδος είχε ασχοληθεί με το θέμα (αν και ήταν η από το ΦΕΚ υπόλογος και διοργανωτής της εκδηλώσεως), ούτε βεβαίως και ο Δήμος Δελφών εξεδήλωσε από καιρού την πρόθεση στο να συμμετέχει στην επετειακή εορτή της Ιτέας, προέκυψε κι άλλη μία συνάντηση στην Ιτέα την περασμένη Κυριακή 19-9-2021, όπου :

- Ο Δήμος Δελφών, η Τοπική Κοινότητα Ιτέας, Υπηρεσιακοί και άλλοι παράγοντες, καθώς  και οι Σύλλογοι "Δεσμός" και "Ιτιά" συζήτησαν εκ νέου τις δυνατότητες πραγματοποιήσεως μιάς επετειακής εκδηλώσεως, αναλόγου του μεγέθους, του ιστορικού γεγονότος.

-  Ανανεώθηκε το ενδιαφέρον 3 (τριών) μεγάλων εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ιτέα και στην ευρύτερη περιοχή μας, για την μερική υποστήριξη (χρηματοδότηση) της εκδηλώσεως.

-  Προέκυψε (ατύπως) η πρωτοβουλία του Δημάρχου για εσωτερικό ...έρανο υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να παρακαμφθεί η αδυναμία συμμετοχής του ιδίου του Δήμου στα έξοδα της οργανώσεως, λόγω ανυπαρξίας χρηματικών υπολοίπων σε κωδικούς για ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021.  Ενέργεια η οποία τελικά, απέδωσε καρπούς, έξω και μακριά από Πολιτιστικές Επιτροπές.

- Απεφασίσθη η μικρή σε έκταση και χρονική διάρκεια (έστω) αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Αγκάλης το βράδυ του Σαββάτου 25-9-2021, με την ρίψη βεγγαλικών και φωτοβολίδων ανάμεσα από τους δυο φάρους στον λιμένα της Ιτέας (το μεγάλον στον μώλο και τον μικρόν στην Μαρίνα), δημιουργώντας μια φωτεινή αψίδα στην δυτική είσοδο του λιμένα.  Σύμφωνα δε με τον σχεδιασμό, από του σημείου θα διέρχονται δυο ιστιοφόρα διαμορφωμένα σε πολεμικά πλοία της εποχής του 1827, με τους ήχους κανονιοβολισμών να ακούγονται από ηχητική εγκατάσταση, δημιουργώντας την αίσθηση στους θεατές, ότι είναι μάρτυρες συνθηκών πραγματικής Ναυμαχίας!...

-  Ενδιαφέρον για την οργάνωση αυτής της νυκτερινής εκδηλώσεως, εξεδήλωσαν 3 επιχειρήσεις και ήδη υπάρχει η ανάθεση σε μια εξ αυτών. Και εδώ να σημειώσουμε ότι, το συγκεντρωθέν χρηματικό ποσό (Υπηρεσίες Δήμου, εταιρείες, 2 Σύλλογοι), προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το περιγραφόμενο θέαμα, είναι μικρότερον από το διατεθέν χρηματικό ποσό από την Π.Ε. Φωκίδος για τις καταθέσεις στεφάνων και την φιλοξενία της Μπάντας του Π.Ν... 

   Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από την Δευτέρα (προεχθές) έχει απαντήσει θετικά για την παρουσία της στην πόλη μας και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.  ενώ εντός της ημέρας (κάλλιο αργά παρά ποτέ...), θα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο οι Προσκλήσεις και το Πρόγραμμα του διημέρου.

Αναμένουμε.


7 σχόλια:

  1. Η π.ε. φωκιδας ασχολήθηκε και χρηματοδότησε και οργανωσε για να βγεί το πρόγραμμα των διημερών εκδηλώσεων για να εντυμασθούν όλα αυτά κάποιο έχουν ασχοληθεί από πολύ καιρό θα δείτε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΦΕΤΟΣ Ή ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ?? ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ !! ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΖΕΦΥΡΟΣ, Ο ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ, Ο ΛΙΑΓΚΑΣ, ΤΟ FLAME, Ο ΜΟΥΚΑΣ, ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΛΠ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πανηγύρια,μπαταριες στον αέρα κ μπουφέδες λύσεις βρίσκονται...
    Με "άρτο" μόνο δεν πορεύεται το πόπολο,δώστε του θέαμα να ξεχαστεί λίγο απ' την δυστοπία που ζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεσμός και Ιτιά , ποιοι ασχολούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΙΧΛΑ ΣΟΥ ΚΟΥΡ@Δ@ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!

      Διαγραφή