Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Μετά από την βροχή                    Πριν από την ...επομένη βροχή


Επαγγελματισμός;

  Αμέσως μετά από την προ μιας εβδομάδος περίπου ισχυρή (έστω και περιορισμένη χρονικά) βροχόπτωση, οι μεταλλικές σχάρες των φρεατίων για τα όμβρια ύδατα στην παραλιακή λεωφόρο, σχεδόν έκλεισαν, από τα φερτά υλικά.  Φύλλα, μικροαντικείμενα και άλλα, παρασυρμένα από την βροχή, βρέθηκαν επάνω στις βόρειες και νότιες σχάρες της παραλιακής λεωφόρου, με αποτέλεσμα να περιορισθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα βροχοπτώσεως, αρκετά, η διοχέτευση των ομβρίων υδάτων προς την θάλασσα.  Αυτό βεβαίως συμβαίνει πάντοτε με τις έντονες βροχοπτώσεις, λόγω του ότι στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1940,  καταλήγουν οι κάθετοι σε αυτήν οδοί-παραπόταμοι της πόλεως.  Και εάν η βροχόπτωση είναι και μεγάλης διάρκειας, τότε παρατηρείται το φαινόμενο της ...λίμνης, στην παραλιακή.  Με αποτέλεσμα να είναι αδιάβατη από πεζούς και να δυσχεραίνει την κίνηση των οχημάτων.
Και για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει οι σχάρες και τα φρεάτια κατά μήκος ολοκλήρου της λεωφόρου, να είναι πάντοτε ...ετοιμοπόλεμα.  Δηλαδή καθαρισμένα και ανοικτά.
  Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες μας από μια ομάδα μεταλλικών σχαρών, όπως έγιναν με την προ ημερών βροχόπτωση και με την σημερινή τους μορφή.  Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι, τις καθάρισαν.  Και εάν αυτό έγινε από Συνεργείο της Δ.Ε. Ιτέας, οι άνθρωποι έκαναν καλά την "δουλειά" τους.  Εάν όμως αυτό έγινε από καταστηματάρχη ή καταστηματάρχες της περιοχής, τότε αξίζουν συγχαρητηρίων!  Διότι ο επαγγελματισμός τους, δεν σταμάτησε πίσω από την ...ταμειακή τους μηχανή, αλλά εφρόντισε και την "αυλή" του καταστήματός τους!
Οι φωτογραφίες μας, το επιβεβαιώνουν :

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 (κλειστές σχάρες)


Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 (ανοικτές σχάρες)

...αλλά συμβαίνουν και αυτά :
"Ταπώθηκαν" με ελαστικό τάπητα (καουτσούκ) οι σχάρες, για τις "ανάγκες" καταστήματος!...




1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΧΑΡΕΣ.ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΥ-ΚΑΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΥΣΙΜΟ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΦΥΚΙΑ Κ.Λ.Π.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή