Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ. ΦΩΚΙΔΟΣ


Συναδέλφισσα- συνάδελφε

Με Απεργία στις 10 Ιουνίου θα παλέψουμε

Για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακάΤο 2021, 100 περίπου χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, με μισθό 550 ευρώ. Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση.

Δεκαετίες μετά το Φλεβάρη του 1925 , τον ηρωικό Μάη του 1936 την εξέγερση εργατών – αγροτών στην πόλη μας, θέλει να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζόμενων, με τα Σωματεία τους, γι΄ αυτό ετοιμάζει το φακέλωμά μας, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία χέρι στα Συνδικάτα.

Σχεδόν δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας δίνει τα εμβόλια με το σταγονόμετρο.

Γι’ αυτούς του λόγους :

Με την πλήρη αποκαθήλωση του 8ώρου , με την εφαρμογή της 10ωρης εργασίας, την σχεδόν πλήρη απελευθέρωση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας,

θέλουν να τελειώνουν και με το τελευταίο ίχνος προστασίας του εργαζόμενου από την στυγνή εκμετάλλευση.

Θέλουν να νομιμοποιήσουν αυτό που σήμερα συμβαίνει ήδη πράξη με την χιλιάδες ώρες απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για τον ίδιο λόγο έχουν βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρο και την Κυριακάτικη Αργία.

Αυτό είναι η πρακτική εφαρμογή της «ευελιξίας» που ζητούν οι καπιταλιστές για να μπορούν να διαμορφώνουν τους μισθούς , τις εργασιακές σχέσεις κατά το δοκούν , όπως του βολεύει.ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν Να οργανώσουμε πιο μαζικά , πιο δυναμικά τη συνέχεια της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, της μάχης ενάντια στο εργασιακό έκτρωμα με απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Να μην δεχτούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα!

Να μην ανεχτούμε σε μια ήδη επιβαρυμένη πραγματικότητα από τις ελαστικές μορφές εργασίας να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία παρελθόν.

Οργανωμένα, αγωνιστικά είναι ανάγκη και καθήκον μας να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά  με δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου