Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΙΤΕΑ : "ΤΙΜΩΝΤΑΣ" ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

"Του ...Μώλου το κάγκελο"

   Εχθές, ημέρα Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, εορτάζαμε την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος", διεθνής εορτασμός τον οποία έχει από ετών καθιερώσει με απόφασή της, η UNESCO, προσπαθώντας έτσι να ευαισθητοποιήσει(!) τον γήϊνο πληθυσμό, στο να τιμά και να προστατεύει την φύση και το περιβάλλον του πλανήτου μας. Δηλαδή, το "σπίτι" μας.
  Η 5η Ιουνίου λοιπόν, έχει θεσμοθετηθεί ως η ημέρα αναφοράς στο περιβάλλον και συνηθίζεται αυτήν την ημέρα, να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες μας ενημερώνουν για την ανάγκη συνυπάρξεώς μας με το περιβάλλον και θα μας προτρέψουν στο να βελτιώσουν την συμπεριφορά μας, έναντι του "σπιτιού" μας.  
Και βεβαίως, όλα αυτά από ετών είναι γνωστά.
  Εμείς, εδώ στην παράλια πόλη μας, δεν φυτέψαμε δένδρα, θάμνους και πρασινάδες, ούτε και ασχοληθήκαμε με την αλόγιστη ρίψη σκουπιδιών σε κοντινές με την πόλη τοποθεσίες.  Ούτε βεβαίως με την ρύπανση εδάφους, χειμάρρων και θαλάσσης από τα βιομηχανικά απόβλητα και από τόσες άλλες ρυπογόνες εργασίες. 
"Φυτέψαμε" όμως μέσα στην θάλασσα, τα αντικατασταθέντα κάγκελα από τα σκαλάκια στην ανατολική πλευρά του μώλου, δημιουργώντας ένα ορατό από τον μώλο, υποβρύχιο θέαμα, σε βάθος μόνον 2 μέτρων.
Το συγκεκριμένο κάγκελο της φωτογραφίας, βρίσκεται σε εκείνο το σημείο εντός της θαλάσσης, από μηνών.  Και κανείς δεν επιχείρησε να το απομακρύνει.  Μόνον κάποια παιδιά, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, προσπάθησαν (ανεπιτυχώς όμως) προ καιρού να το ...αλιεύσουν, ρίχνοντας επάνω του τις πετονιές τους με αγκίστρια.  Ίσως εάν προσπαθούσαν με λίγο σχοινί με ένα άγκιστρο στην άκρη του, κάτι να έκαναν...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου