Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΚΗΠΑΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΗΡΩΩΝ : "ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΉΘΗΚΑΝ" (ξανά)!...

Όπως ήταν το μικρό παρτέρι προ ελαχίστων ημερών...

...και όπως είναι σήμερα!
  Είναι θέμα παιδείας.  Είναι ζήτημα "πολιτιστικού" επιπέδου.  Είναι πρόβλημα αντιλήψεως του τι σημαίνει δημοτική περιουσία και του τι μου "ανήκει", ας μην είναι και δικό μου!... Αλλά στο τέλος, είναι και θέμα "ποιότητος" των κατοικούντων σε αστικό και ευνομούμενο περιβάλλον.  Κοινώς, έχουμε "κλέφτες" καλλωπιστικών φυτών ανάμεσά μας!
Είναι Ντροπή!

  Προ ολίγων ημερών, συνεργείο της Δ.Ε. Ιτέας, ετοποθέτησε στο κέντρο των από ημερών κατασκευασμένων μικρών κυκλικών παρτεριών εντός των κηπαρίων της λεωφόρου Ηρώων, μικρά φοινικοειδή δενδρύλλια, της γνωστής ποικιλίας "Τσίκας" ή Κύκας (Cycas revoluta).  Τα νεαρά δένδρα είχαν αγορασθεί από την Δ.Ε. Ιτέας, από γνωστό τοπικό ανθοκήπιο, με κόστος 70 ευρώ έκαστον.
  Στο κέντρο των πέτρινων κύκλων λοιπόν και περιστοιχισμένα από άλλα ποώδη άνθη, ετοποθετήθησαν (εφυτεύθησαν) προ ημερών, τα νεαρά φοινικοειδή, υποσχόμενα τον καλλωπισμό των κηπαρίων και της λεωφόρου, μετά από την αφαίρεση των παλαιών και ξηραμένων φοινίκων.  Και ενώ η δενδροφύτευση έδειχνε ότι η νέα ζωή των φυτών είχε ξεκινήσει στην νέα τους "κατοικία", ενεφανίσθη, ή μάλλον εν κρυπτώ έκανε αισθητή την παρουσία του, ...ο "φιλανθής" συντοπίτης μας, ο οποίος αφαίρεσε (ξερίζωσε) τα νεοφυτευμένα φοινικοειδή και τα μετέφερε (προφανώς) στην οικία του, για ίδια χρήση κι ευχαρίστηση...

Λεπτομέρεια : Η νυκτερινή "εργασία" του κλέπτη (περί ευτελούς κλέπτη πρόκειται), είχεν ως αντικείμενο λαφυραγωγίας, όλα τα μικρά "Τσίκας", εκτός ενός, του οποίου η θέση ήταν ...επίφοβη.  Καθ' όσον ήταν απέναντι από την είσοδο της τροφοδοσίας του παρακειμένου Πολυκαταστήματος (έναντι του ξενοδοχείου Nafsika Pallas), το οποίον είναι εξοπλισμένο, με κάμερα ασφαλείας εξωτερικού χώρου.  Το οποίο σημαίνει ότι ο νυκτερινός επισκέπτης των κηπαρίων, το εγνώριζε και επροτίμησε να ...στερηθεί ενός δενδρυλλίου, παρά να εκτεθεί σε ενδεχόμενη καταγραφή του από την κάμερα ασφαλείας!...  Ήταν ενημερωμένος...

Συμπέρασμα : Εάν αντιληφθείτε γλάστρα, εξώστη, κήπο ή αυλή στην περιοχή μας, με φρεσκοφυτευμένα δενδρύλλια "Τσίκας", κατά πάσα πιθανότητα έχετε εντοπίσει τον ..."φιλανθή" συμπολίτη μας.


φωτογραφίες 21 Ιουνίου 2021

5 σχόλια:

  1. ΑΠ ΤΟ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να προσληφθεί φύλακας. Ένοπλος φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μήπως δεν τα έχουν πληρωμένα;ή μήπως τα είχαν νοικιασμένα, μέχρι του Αγ. Πνεύματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε ντροπή ρεεεεεεεεεεε,........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα θα υπάρχουν πάντα και θα υποδηλώνουν την έλλειψη παιδείας και αγωγης που ξεκινά από τη μικρή ηλικία και από το οικογενειακό περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή