Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΚΙΚΙΛΙΑΣ (υπ. υγείας) : "ΑΠΟΦΑΣΙΖΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΩΜΕΝ" (πλέον...)

Η "άλλη" άποψη για την ελευθερία

Νόμος 4675/11-3-2020  άρθρο 4, παράγραφος 3, Α' περίπτωση iii σημείο β :

β) Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου.

Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/nomos-4675-2020-phek-54a-11-3-2020.html


σ.σ. : Λόγω καταργήσεως της θανατικής ποινής στην Ελληνική Δημοκρατία, η ισόβια κάθειρξη είναι η εναπομένουσα ποινή ως μέτρον σωφρονισμού όλων όσων "δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις".


  


2 σχόλια:

  1. Χτες στα κανάλια τβ, επί 30 λεπτά μας λέγανε καθηγηταδες πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Μετά για 10 λεπτά βγάλαν απλούς πολίτες και λέγανε ότι είναι ψεματα. Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν υπήρχε καραντίνα σε Ιταλία Ισπανία Γαλλία Αγγλία, πέθαιναν 1000 2000 την μέρα. Τώρα τι γίνεται; Πέθαναν όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή