Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

"ΞΕ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΟΝΤΑΣ" ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ

Μια καλοτάξειδη (κι αχρησιμοποίητη) γάστρα

 "Θέρους διελθόντος, αβρόχοις υφάλοις" όπως θα έλεγε κι ο μακρινός παππούς μας, ο καπετάν Οδυσσέας.  

Κοινώς : "πέρασε το καλοκαίρι, με στεγνά τα βρεχάμενα".  

Αυτή ακριβώς η έκφραση περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση στον ανατολικό μωλίσκο της Μαρίνας Ιτέας, όπου το ταχύπλοο και άριστα εξοπλισμένο πλαστικο-φουσκωτό σκάφος, "μαραζώνει" τοποθετημένο επάνω σε βαρέλια και σιδηροστηρίγματα.  

  Και δεν συμβαίνει αυτό, κάποιες μόνον ημέρες.  Τελειώνει και ο Αύγουστος και το όμορφο σκαρί, εξακολουθεί να αισθάνεται την υγρασία επάνω του και όχι την θαλασσινή αλμύρα στα ύφαλά του. Εκείνη δε η δυνατή εξωλέμβια μηχανή του, σε λίγο καιρό θα είναι χρήσιμη μόνον ως κομοδίνο σε εργένικη κρεβατοκάμαρα...

  Το σίγουρο είναι ότι αυτή η "περιουσία", δεν χρειάζεται περιφρούρηση.  Υπάρχουν καθημερινά εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες (θαμώνες και πελάτες στα γειτονικά καταστήματα) από τα ξημερώματα έως και τα μεσάνυκτα, στην αντίληψη των οποίων θα έπεφτε άμεσα η οποιαδήποτε προσπάθεια "αφαίρεσης" του σκάφους από ...ενδιαφερομένους.  Εξ άλλου και το Λιμεναρχείο Ιτέας, απέχει από του σημείου περί τα 150 μέτρα και έχει βεβαίως και οπτική επαφή με τον λιμένα και τους χώρους της Μαρίνας Ιτέας.  Συνεπώς, η "εγκατάσταση" του σκάφους στο σημείο, είναι δυνατόν να είναι πολύμηνη, χωρίς κανέναν φόβο ...απωλείας.

Το μόνον πρόβλημα είναι η φθορά του (λόγω ακινησίας).  Τίποτε άλλο.  

Διότι ως γνωστόν, στην Ιτέα ελλιμενίζονται αρκετές και διαφόρων μεγεθών βάρκες, λάντζες και ρυμουλκό, με συνέπεια όταν και εφ' όσον χρειασθεί, πάντα να υπάρχει κάποιο από αυτά τα πλεούμενα, να προστρέξει για βοήθεια ή για ...περιφρούρηση εντός του κόλπου της Ιτέας.  Τουλάχιστον έως ότου "λειτουργήσει" κάποιο επιφορτισμένο με αυτήν την αποστολή, ταχύπλοο. Όταν...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου