Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Η "ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΕΥΒΟΙΑ

 

Χαλκίδα 10-08-2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10 Αυγούστου, ένα μικρό οδοιπορικό, από κλιμάκιο της παράταξής μας, σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας. (Ληλάντιο – Ψαχνά - Πολιτικά).

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν, εκτός του επικεφαλής Δημήτρη Αναγνωστάκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μελισσάρης, (Βοιωτίας), Δρόσος Παρασκευάς (Φωκίδας) και το μέλος της παράταξης Στέφανος Μπασινάς.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Βάκα, στη γέφυρα του Βασιλικού καθώς και με το Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων κ. Ψαθά στο Δημαρχείο και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Συνομίλησαν με κατοίκους των περιοχών και δεσμεύτηκαν, στο μέτρο των θεσμικών δυνατοτήτων τους, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων, που δημιουργήθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν κόπους μιας ζωής.

Όλοι οι κάτοικοι, που συνομίλησαν με τα μέλη του κλιμακίου, ζήτησαν τα αυτονόητα:

  • Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

  • Άμεση καταγραφή των υλικών ζημιών.

  • Γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων.

  • Να πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Σε σχετική ερώτηση για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων ο επικεφαλής της παράταξης δήλωσε: «Σαφώς δεν διαθέτει η Περιφέρεια απεριόριστους οικονομικούς πόρους, αλλά το να προτεραιοποιήσεις και να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου, είναι βασικό μέλημα της Αυτοδιοίκησης. Θα μπορούσε να γίνει μια πιο σοβαρή και προσεγμένη επιλογή στα έργα που έχουν ανάγκη όχι μόνο η Εύβοια αλλά και οι άλλες περιοχές».

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου