Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : Ο ΔΗΜΟΣ ...ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΙΜΠΡΕΣΑΡΙΟΣ ! (κοινώς, Ατζέντης) - "διαφωτιστικό" σημείωμα του δ.σ. Νικ. Σταντζούρη


        "Τραγουδάτε, 

γιατί χανόμαστε!...

    Ο Δήμος Δελφών, εθεώρησε σκόπιμον να ψυχαγωγήσει περί τους 150 (εκατόν πενήντα) συνδημότες μας (ή και ετεροδημότες), διοργανώνοντας μια μουσική βραδιά στην Ρωμαϊκή Αγορά του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.  

Καλεσμένη του (επί πληρωμή βεβαίως) η αοιδός  Φωτεινή  Δάρρα, της οποίας την διαφήμιση και την προβολή, ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμος με ένα ...καλλιτεχνικό Δελτίον Τύπου, δημιουργώντας μια μοναδική (τουλάχιστον) για την περιοχή μας ...πολιτιστική κατάσταση, σύμφωνα με την οποίαν ο Δήμος μας συμπεριφέρεται ως καλλιτεχνικός ιμπρεσάριος!...

  Υπήρξαν αντιδράσεις.  Και μία από αυτές είναι το παρακάτω αναδημοσιευόμενο και από εμάς σημείωμα του δ.σ. Νικολάου Σταντζούρη

Μετά από το τέλος του οποίου, παραθέτουμε επίσης, τμήμα από την καλλιτεχνική ..."ερμηνεία" του Γραφείου Δημάρχου του Δήμου Δελφών, από το υπ' αρ. 78/24-7-2020 Δλτίον Τύπου. 

 ********************************************

«ο Δήμος έχει κέφια» …

(παράφραση της κωμικής σειράς “η Θέμις έχει κέφια” 

του Δ.Ψαθά)

Εν μέσω θερινής ραστώνης και υγειονομικής πανδημίας, έχοντας ως κράτος και λαός ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, ο “εύρωστος” καθ όλα τα άλλα Δήμος Δελφών αποφασίζει να “τέρψει” καμιά 200αρια εκλεκτούς συνδημότες μας με την αξιαγάπητη κατά τα λοιπά, αιθεροβατούσα αοιδό Φ. Δάρρα, η οποία εν μέσω όλων αυτών των δεινών, θα αποζημιωθεί για την πολιτιστική προσφορά της (της μιας και μοναδικής εμφανίσεως) προς τον Δήμο μας, με το ευτελές ποσό των 12.500 ευρώ.

Τι να πει η χριστιανή κι αυτή! Βρήκε φλέβα χρυσού στο Δήμο Δελφών, τη δουλειά της κάνει και για αυτήν πληρώνεται. Μήπως ξέρει τι γίνεται σ αυτό τον έρμο τόπο; Αν δηλαδή, το σύστημα υγείας στο Δήμο είναι υπό διάλυση, αν τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η βοήθεια στο σπίτι έχει αυξηθεί 500-600% , αν για τα υπό κατάργηση τμήματα σε Α’βάθμια έως Γ’βάθμια εκπαίδευση και τις κτηριακές ανάγκες των σχολικών (υπό κατάρρευση) μονάδων ασχολείται κανένας απ’ τον Δήμο σοβαρά, αν, αν.. και τόσα άλλα αν, σ΄ αυτόν τον ΕΡΜΟ τόπο; Σ’ αυτόν τον αδικο-παραμελημένο τόπο, που κάποιοι πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί τον έφεραν σ αυτή τη θέση με τις επιλογές τους και την διαχείριση τους.

Συγγνώμη κα Φ. Δάρρα, δεν φταίτε εσείς. Ο λαός μας φταίει, ο λαός που εκλέγει καθ εικόνα και προσωπικές ανάγκες.

Και τελικά αυτοί είμαστε : Οι πρωταγωνιστές σε μια κωμωδία που παίζεται σε αρχαίο θέατρο και εξελίσσεται τελικά σε τραγωδία.

ΥΓ : Ο Τιτανικός είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με αυτό που θα ζήσουμε ως κοινωνία τους επόμενους μήνες. Αλλά εσείς κύριοι “εν τω Δήμω άρχοντες”, συνεχίστε απτόητοι στο έργο σας διασκεδάζοντας τους μελλοθάνατους…

Άβε!

3-8-2020

Νικόλαος Σταντζούρης 

Δημοτικός Σύμβουλος

"Πολίτες στο Προσκήνιο"

*******************************************

Από το Δελτίον Τύπου 78/2020 :

 "...Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά την ερμηνεύτρια να δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε ένα τοπίο μοναδικό στον κόσμο! Στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών! Η συναυλία θα μεταδίδεται ταυτόχρονα μέσω live-streaming από την επίσημη σελίδα της στο facebook www.facebook.com/foteinidarra...   Το κινηματογραφικό γύρισμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού, γίνεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές: 6 κάμερες 4Κ, 1 γερανό και ένα drone! Το αποτέλεσμα θα είναι μια κινηματογραφικού επιπέδου προβολή των Δελφών μέσα από μια συναυλία διάρκειας 1.30 ώρας.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν στην μαγική αυτή βραδιά είναι επιλεγμένα ανάμεσα στα ωραιότερα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της ερμηνεύτριας, διεθνή αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και Πορτογαλέζικα, καθώς και τραγούδια των μεγάλων ελλήνων συνθετών Μ.Χατζιδάκι, Μ.Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Δ.Παπαδημητρίου και άλλων. Δεν θα λείψει και μια απαραίτητη αναφορά στη μελοποιημένη ποίηση από σπουδαίους έλληνες συνθέτες, που ταιριάζει απόλυτα στον Ιερό χώρο των Δελφών!..."


Βοήθειά μας!...


3 σχόλια:

  1. 12500 ευρω; Δεν έχουν καθόλου τσίπα. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μουσική είναι πολιτισμός! Η συναυλία αυτή θα μεταδοθεί και από 2 μεγάλα δορυφορικά κανάλια του απόδημου ελληνισμού(Καναδας και Μ. Βρετανία) και η εικόνα των Δελφων και όλης της περιοχής θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και θα τη δουν εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό λέγεται-αν δεν το ξέρετε-διαφημιστική προβολή! Και επίσης 12.500€ για να πληρωθούν 20 άτομα που συμμετείχαν για να γίνει αυτή η συναυλία(δεν είναι μονη της η Φωτεινή Δαρρα)αν κάνετε τη διαίρεση τότε ίσως καταλάβετε ότι αδίκως όλη αυτή η λάσπη! Παρακολουθήσαμε μια ποιοτική συναυλία σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους του κόσμου όπως του αρμόζει στην ιερότητα που εκπέμπει χιλιάδες χρόνια. Σε μια εποχή που η μουσική και οι συναυλίες χτυπήθηκαν ανελέητα-λόγω των μέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς, έχετε πεισθεί ότι η κα Δάρρα, με την αναμετάδοση της συναυλίας της από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στο δικό της link, διαφημίζει τους Δελφούς σε όλον τον κόσμο.
      Το ερώτημα είναι : Ποιός προβάλει και ποιός προβάλεται.
      Φανταζόμεθα ότι εννοείτε, ότι η υφήλιος θα μάθει για τους Δελφούς, από την συναυλία της κας Δάρρα!..
      Εάν δε είχατε την περιέργεια να παρακολουθήσετε αυτή την διαδικτυακή προβολή, θα είδατε μόνον την κα Δάρρα εμπρός από ένα αρχαίο τοίχο να τραγουδά, χωρίς να "ανιχνεύεται" ο περιβάλλων χώρος από την κάμερα. Ο οποίος χώρος, αναζητά εναγωνίως επισκέπτες, οι οποίοι δεν εμφανίζονται είτε λόγω κορωνοϊού, είτε λόγω της ...άγνοιας της υπάρξεώς του από την ανθρωπότητα!
      Τώρα, η έννοια "ποιοτική" συναυλία, είναι υποκειμενική και εξαρτάται από τις "ποιοτικές" μουσικές εμπειρίες του κάθε ενός. Για αυτό και οι 200 προσκλήσεις, εδόθησαν σε γνώστες της ποιοτικής μουσικής. Και αυτό σύμφωνα με εσάς, είναι διαφημιστική προβολή για τους παγκοσμίως γνωστούς εδώ και χιλιετίες Δελφούς και όχι για την αοιδό κα Δάρρα!

      Διαγραφή