Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙ- ΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ


ΑΜΦΙΣΣΑ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ Ε Μ Α : Συνάντηση εργασίας των πρωτοβάθμιων Ενώσεων των Αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας και των υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Κ.Κ. Άμφισσας.

Την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, με την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Κ.Κ. Άμφισσας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Ένωσης της Εξωτερικής Φρουράς, ενώ το παρών σε αυτή έδωσε και ο Διοικητής του ΤΕΦΚΚ Άμφισσας, Υ/Α΄ κ. ΠΡΑΤΑΡΗΣ Κωνσταντίνος.
Η συζήτηση ήταν μακράς διάρκειας και αναλύθηκαν θεσμικά αιτήματα των δύο Ενώσεων αλλά και των Ομοσπονδιών μας, αιτήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών και με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας αλλά και τις ανάγκες του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία σε θέματα όπως η από κοινού προσπάθεια για την επίτευξη της σταδιακής απεμπλοκής της ΕΛ.ΑΣ. από τα Καταστήματα Κράτησης, ώστε το αστυνομικό προσωπικό να διατεθεί εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της αστυνόμευσης, παράλληλα με την διακαή επιθυμία της υπηρεσίας Εξωτερικής φρούρησης για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και ανάληψη όλων των καθηκόντων όπως αυτά προβλέπονται με τον Ν.2721/99 και το Π.Δ.215/06 και ιδιαίτερα τις μεταγωγές που αφορούν κρατουμένους του Καταστήματος Κράτησης και πρέπει να μεταχθούν εκτός νομού, είτε για ιατρικούς είτε για άλλους λόγους, με παράλληλη όμως διάθεση των κατάλληλων μέσων αλλά και της ανάλογης υλικοτεχνικής υποδομής.
Ακόμα, συζητήθηκε το θέμα των κενών οργανικών θέσεων, ένα ζήτημα το οποίο δυστυχώς λόγω της αδυναμίας από πλευράς πολιτικών ηγεσιών να επιλυθεί, μετακυλά και δημιουργεί προβλήματα στην άσκηση των επιμέρους καθηκόντων και παρόλο τα αιτήματα και των δύο Ενώσεων, δυστυχώς οι υπηρεσίες δεν έχουν ενισχυθεί με ικανό αριθμό έμψυχου δυναμικού. Τονίστηκε δε, η αναγκαιότητα της επαναφοράς και της αύξησης των καταργηθέντων κενών οργανικών θέσεων και της ρεαλιστικής πλέον προσέγγισης του θέματος των προσλήψεων.
Επίσης, ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο θέμα της διαφαινόμενης σύστασης μίας νέας υπηρεσίας που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, της «ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», μίας υπηρεσίας όπου θέληση και των δύο Ενώσεων είναι να μην εμπλέξει την ΕΛ.ΑΣ. εκ νέου στην σύστασή της και να συμπεριλάβει εξ ολοκλήρου την υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς σε αυτή, έχοντας ως υπηρεσία προφανή συνάφεια με το αντικείμενο των Δικαστηρίων και των Καταστημάτων Κράτησης.
Ως πρώτιστο μέλημα από πλευράς της υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς τέθηκε το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων της, μιας εξέλιξης η οποία καθυστερώντας επί πολλά έτη κρατά «όμηρο» και την ίδια την υπηρεσία, διατηρώντας το καθεστώς συνύπαρξης της ΕΛ.ΑΣ. με την Εξωτερική Φρουρά από αρχής ανάληψης των καθηκόντων της στα Καταστήματα Κράτησης, ήτοι από το 2000.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας είναι διατεθειμένη και θα προχωρήσει σε αιτήματα προς την φυσική και πολιτική της ηγεσία σχετικά με τα ανωτέρω θεσμικά ζητήματα, ενώ και η Ένωση των Υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς δεσμεύτηκε και η ίδια να τα θέσει εκ νέου υπόψη, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Τέλος, θέληση και των δύο Ενώσεων, είναι να ακολουθήσουν εκ νέου συναντήσεις για να συζητηθούν περαιτέρω όλα τα ανωτέρω, μιας και όπως φάνηκε από την κατάθεση προτάσεων, υπάρχει σε πάρα πολλά σημεία ταύτιση απόψεων και κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.
Στο περιθώριο της συνάντησης η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής φρουράς Κ.Κ. Άμφισσας προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας, της «εφέστιας προστάτιδας» του Αγίου Όρους, με την ευχή να διαφυλάσσει όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Νομού Φωκίδας και να χαρίζει υγεία τόσο σε αυτούς όσο και στις οικογένειες τους.

    Για Το Δ.Σ. της                         Για Το Δ.Σ. της
Ένωσης Αστυνομικών          Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής
Υπαλλήλων Φωκίδας             Φρουράς Κ. Κ. Άμφισσας

   -Ο-                     -Ο-                       -Ο-                      -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΕΛΗΣ       ΨΕΒΕΔΟΥΡΟΣ       ΚΥΡΙΑΖΗΣ         ΝΟΤΗΣ
Χρήστος       Παναγιώτης          Νικόλαος            Θεόδωρος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου