Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΝΩ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ - άρθρο

            (ο διάπλους του Ατλαντικού)
Αναταράξεις στον Δήμο από το δημοσίευμα
«Το πάρτυ συνεχίζεται »
Νίκος Δρόλαπας
 Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη γιατί όλα όσα γράφω είναι αλήθεια, είναι ελεγμένα και έχω στοιχεία. Πρωταρχικό στοιχείο για τις δημόσιες παρεμβάσεις είναι η εγκυρότητα, η αξιοπιστία, με βασική προϋπόθεση τη γνώση. Αν ξεκινάς με καθαρή συνείδηση, είναι αδιανόητο να καταφύγεις σε συκοφαντίες. Όταν ασκείς κριτική σε δημόσια πρόσωπα δεν αναφέρεσαι στα πρόσωπα, αλλά στον τρόπο που αυτά ασκούν τη δημόσια εξουσία η οποία τους έχει ανατεθεί από τη πολιτεία ή με τη ψήφο των Πολιτών.
Είναι γεγονός, ότι οι ασκούντες γενικότερα εξουσία δεν επιθυμούν τη δημόσια κριτική, γιατί είναι δύσκολο να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις και να κινούνται στα πλαίσια των νόμων, με πλήρη διαφάνεια στις πράξεις τους. Αυτό, προϋποθέτει, ικανότητες, γνώσεις, πολλή δουλειά και να ‘’τόχει’’ κάποιος.
Αν όμως συμβαίνει να ελλείπουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις, να μην έχουν διοικητικές ικανότητες, να μην λαμβάνουν τις ορθές αποφάσεις, να οδηγούνται από λάθος σε λάθος και να έχουν την απαίτηση τις αποτυχίες τους να τις ανέχονται αδιαμαρτύρητα οι Δημότες,
Αν δεν λογοδοτούν, αν οι ενέργειές τους στερούνται διαφάνειας, αν αποφεύγουν τον δημόσιο διάλογο, όπως συμβαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια με τους διοικούντες τον Δήμο Δελφών, είναι επόμενο να αναζητούν τρόπους για να παρεμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση, ιδιαίτερα όταν αυτή διατυπώνεται δημόσια.
Ένας τρόπος για να επιλύσουν το πρόβλημά τους είναι οι χωρίς όριο εκδικητικές ενέργειες σε βάρος αυτού που θα τολμήσει να τους ασκήσει κριτική. Ένας άλλος είναι, να θεωρήσουν τους εαυτούς τους θιγόμενους, ότι αδικούνται ή ότι συκοφαντούνται και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Έχουν κάθε δικαίωμα γι αυτό.
Αν η υπόθεση οδηγηθεί στο ακροατήριο και το επιτρέψει το Δικαστήριο, θα έχουν την ευχέρεια να απαντήσουν σε αυτά που επιμελώς ήθελαν να αποκρύψουν για να μην τα πληροφορηθούν οι Δημότες. Και είναι αρκετά. Και πολύ σημαντικά. Δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες. Γεγονότα περιγράφω.
Επειδή ο κ. Δήμαρχος και όσοι συμμετέχουν στο ταξίδι στην Αμερική πηγαίνουν για πρώτη φορά εκδρομή, δεν είναι υπερβολή αν λεχθεί ότι το πάρτυ συνεχίζεται, γιατί, έχουν προηγηθεί πολλά ταξίδια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς από τους αιρετούς του Δήμου Δελφών. Ούτε η κατάσταση αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι όλοι οι Δήμαρχοι της χώρας έχουν γυρίσει την υδρόγειο δωρεάν.
Ότι θα ταξίδευαν μετά συζύγων, αυτό ήταν γνωστό. Από τίποτα όμως δεν προέκυπτε, ότι οι σύζυγοι θα αναλάβουν τα έξοδά τους, ούτε πώς θα τα διαχώριζαν, όταν το δωμάτιο ήταν δίκλινο, ή τα γεύματα, τα μεταφορικά κλπ. Αν και ρωτήσαμε πολλές φορές απάντηση δεν πήραμε καμία. Ούτε κάτι σχετικό αναφερόταν στην εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στην ληφθείσα απόφαση και κυρίως δεν αναφερόταν στη δι@ύγεια, όπου αναρτώνται όλες οι πράξεις της διοίκησης γι την ύπαρξη διαφάνειας.


Βέβαια, αντιπαρέρχομαι ότι με την απάντηση του Δήμου στο δημοσίευμα καταφέρονται εναντίον μου συκοφαντικά, αντιλαμβανόμενος τη δυσχερή θέση στην οποία ευρίσκονται από τη συνολική εικόνα του Δήμου.-

1 σχόλιο:

  1. Η παρέα του ταξιδιού στην Αμερική ανακαλύπτεται όλο και πιο μεγάλη. Εκτός από τη κ. Αραβαντινού Πέγκυ συμμετέχει και ο Αρχιμάγειρας ο κ. Μαμαλάκης και κάποιοι καθηγητές.
    Για να δούμε σε ποιό ποσό θα φθάσει το ταξιδάκι αναψυχής και το πιο σημαντικό, ποία ωφέλεια προέκυψε για τη περιοχή μας και τι προσέφερε η κ. Ανδρεοπούλου και ο κ. Αγγελόπουλος στη διοργάνωση των Αμερικανών παραγωγών ελαιολάδου όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις αυτών που διοργάνωσαν το...μπάρμπεκιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή