Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ας έλθει μόνον το 0,1%...)


        ΑΜΦΙΣΣΑ, 22.03.2017
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 30/2017
ΘΕΜΑ: «Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με τον Πρέσβη της Κίνας»

Στις 14 Μαρτίου, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Ζου Xiaoli, πραγματοποίησε συνάντηση στην Πρεσβεία με τον Δήμαρχο Δελφών, κ Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο.
Ο Πρέσβης Ζου ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις σημαντικές προσεχείς διμερείς εκδηλώσεις, όπως η Πολιτιστικές Ανταλλαγές Κίνας-Ελλάδας και το Έτος Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας, το δεύτερο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ Πόλεων. Είπε ότι οι Δελφοί είναι μια περίφημη ιστορική πόλη της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εκτεταμένους τουριστικούς πόρους. Ο Πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Δήμος Δελφών μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα μοναδικά πλεονεκτήματά του, να επεκτείνει τις ανταλλαγές και να διευρύνει τη συνεργασία με την κινεζική πλευρά. Η κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα επιθυμεί να παράσχει βοήθεια και την υποστήριξή της προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρείχε πληροφόρηση στον Πρέσβη για τον Δήμο Δελφών. Τόνισε δε ότι ο Δήμος Δελφών είναι πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά στο Πολιτιστικό Έτος, το Φόρουμ Πόλεων και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση των ανταλλαγών και της συνεργασίας με την κινεζική πλευρά στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, μεταξύ των άλλων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου