Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ" ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΑΓΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ (Πόρισμα της Επιτροπής Νομιμότητος της Π.Στ.Ε. του άρθρου 152)

   ΑΜΦΙΣΣΑ, 16.01.2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Α.Δ.Τ.: 14/2017

ΘΕΜΑ: “Πλήρης δικαίωση του Δήμου Δελφών-Απερρίφθη ομόφωνα η προσφυγή Ταγκαλή για τα τέλη”


Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής επί δύο και πλέον έτη επιχείρησε, εν ψυχρώ, συνειδητά και συστηματικά, την οικονομική εξόντωση του Δήμου Δελφών.

Με προσφυγές γραμμένες επιδέξια από δικηγόρους, με νομικίστικες παγίδες, με τυπικά και προσχηματικά επιχειρήματα, με προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοτικών συμβούλων κατά την ώρα λήψης των Αποφάσεων (απειλές περί χρηματικών καταλογισμών εις βάρος τους κ.λπ.) επεδίωξε την ανατροπή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που ελήφθη το Δεκέμβριο του 2014, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων όλου του Δήμου μας στον αδειοδοτημένο Χ.Υ.Τ.Α. της Λαμίας, να κλείσει η μεγάλη χωματερή της «Κερατόραχης» και να ξεκινήσει το έργο του νέου Χ.Υ.Τ.Υ. μας στο «Βαρτό» (που ήδη εκτελείται και προσδοκούμε να λειτουργήσει μέσα στο 2017).

Η δημοτική μας αρχή είχε την τόλμη (γιατί στην Ελλάδα περί τόλμης πρόκειται…) να εφαρμόσει το νόμο, να προφυλάξει το Δήμο Δελφών από μελλοντικά πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ και να απαλλάξει τους δημότες μας από τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Όλα αυτά ήταν εν γνώσει του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ωστόσο επί δύο έτη επιδόθηκε σ’ έναν πόλεμο όχι μόνο πολιτικό (που θα είχε κάποια δικαιολογία), αλλά και νομικό (που είναι πρωτοφανές και αδικαιολόγητο για τη θέση που κατέχει, αλλά κυρίως για τη θέση που διεκδίκησε). Εν γνώσει του ήταν επίσης ότι ο Δήμος Δελφών βρισκόταν στα τέλη του 2014 και όλο το 2015 σε απίστευτα άσχημη οικονομική κατάσταση (ουσιαστικά υπό χρεοκοπία), την ίδια ώρα που η χώρα διερχόταν μια τεράστια περιπέτεια και όλα κρέμονταν από μια κλωστή.

Το πιο σημαντικό: για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ουδείς πολίτης προσέφυγε, ουδεμία επιχείρηση, κανένας σύλλογος, ούτε κάποια επαγγελματική ένωση για να ανατρέψουν τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών. Όλοι αντιλήφθηκαν το αναγκαίο και σώφρον της απόφασης. Μόνο ο κ. Ταγκαλής κατεδίωξε το Δήμο Δελφών, με εμμονή, πείσμα και σύστημα.

Αν ο Δήμος Δελφών έχανε την υπόθεση, το κόστος για το Δήμο (για τους δημότες μας δηλαδή σε κάθε περίπτωση) θα πλησίαζε τα δύο εκατομμύρια ευρώ! Θα επρόκειτο αναμφίβολα περί οικονομικής καταστροφής για το Δήμο Δελφών, από την οποία βέβαια και πάλι θα επιβιώναμε, διότι είχαμε με πολλούς άλλους τρόπους λάβει τα μέτρα μας και βελτιώσει την οικονομική μας κατάσταση. Όμως θα μας πήγαινε 1-2 χρόνια πίσω και αυτό επεδίωξε κατ’ ουσίαν ο επικεφαλής της μειοψηφίας.

Ο Δήμος Δελφών όμως, μετά από αγώνα δύο ετών, δικαιώθηκε πλήρως! Η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) στη Λαμία με την υπ’ αριθμ. 17/51/2016 Ομόφωνη Απόφασή της (που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες) απέρριψε εν τέλει την προσφυγή που είχε ασκηθεί και νομιμοποίησε τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (την αρχική του Δεκεμβρίου του 2014 και τη συμπληρωματική του Αυγούστου του 2016).


Η Δημοτική μας Αρχή μπορεί πλέον επισήμως να διαβεβαιώσει τους συνδημότες μας ότι ο Δήμος Δελφών έχει σε μεγάλο βαθμό εξυγιανθεί οικονομικά. Αναλάβαμε έναν Δήμο που ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, με τεράστια χρέη και ελλείμματα (όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς που πρώτη φορά η δημοτική μας αρχή εισήγαγε στο δημοτικό συμβούλιο). Με εντατική δουλειά αιρετών και υπαλλήλων επί δυόμισι συνεχόμενα χρόνια, με εξορθολογισμό δαπανών, με δύσκολες και μη δημοφιλείς Αποφάσεις, καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το Δήμο μας.

Υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο από ελάχιστους μεν, εξαιρετικά θρασείς δε, που με κάθε μέσο (κυρίως με ψέματα και ειρωνείες) μεταφέρουν τη μιζέρια τους και την ασχετοσύνη τους στο προσκήνιο, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους συνδημότες μας και να προβάλουν τους ανυπόληπτους εαυτούς τους. Είναι αυτοί οι ίδιοι που αντιπροσωπεύουν και χαρακτηρίζουν την οπισθοδρόμηση της περιοχής μας επί τόσα χρόνια.

Αναγκαστήκαμε, με ελάχιστα μέσα και πόρους, να υπηρετήσουμε τις τεράστιες ανάγκες ενός πάρα πολύ δύσκολου και ελάχιστα οργανωμένου Δήμου. Ιεραρχήσαμε ανάγκες, αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λίγα μέσα και το ελλιπές προσωπικό μας χωρίς γεωγραφικά στεγανά, ξεπεράσαμε μικροτοπικισμούς και άλλες αγκυλώσεις του παρελθόντος για το κοινό καλό. Ξέρουμε ασφαλώς ότι έχουμε ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και πολύ δρόμο μπροστά μας, τον οποίο όμως είμαστε αποφασισμένοι να διαβούμε.


Πλέον μπορούμε όλοι να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, χωρίς να χάνουμε βέβαια την επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης για τη χώρα. Εμείς επιλέξαμε να είμαστε μαχητές, να παλεύουμε σε όλα τα μέτωπα, έστω κι αν έχουμε απέναντί μας θεούς και δαίμονες (κυρίως την οργανωμένη κίνηση των παλαιοκομματικών). Μέχρι στιγμής δεν κερδίζουμε πάντα, κερδίζουμε όμως στα σημαντικότερα!

Το 2017 πρόκειται να είναι για το Δήμο Δελφών το έτος που θα ξεκινήσει να δρέπει τους καρπούς της υπερπροσπάθειας του πρώτου μέρους της θητείας μας. Πλέον, ανακουφισμένοι από τις πιο μεγάλες μας αγωνίες (ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών και διαγραφή του χρέους του Δήμου, ανταποδοτικά τέλη, πλήρης εξόφληση Δημοσίου – Ι.Κ.Α., εξόφληση και ρύθμιση οφειλών του παρελθόντος κ.α.), μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας.

Έχοντας οδηγήσει το καράβι σε ασφαλή νερά, έχοντας επιβιώσει μέσα από μύριες παγίδες και κινδύνους, πιο δυνατοί από ποτέ, συνεχίζουμε τη δουλειά μας με στόχο έναν Δήμο Δελφών καλά οργανωμένο, με κύρος στην επικράτεια και με αναπτυξιακή προοπτική για τους δημότες του. Έναν Δήμο εξωστρεφή και με αυτοπεποίθηση, που θα δίνει συνεχώς λόγους στους πολίτες του να αισθάνονται περήφανοι για την περιοχή τους.

Ο στόχος αυτός, δεσμεύομαι προσωπικά, θα επιτευχθεί! Σε πείσμα των ελάχιστων που αδίστακτα και με κάθε τρόπο υπονομεύουν τον ίδιο τους τον τόπο.  

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στο μεγάλο αγώνα για την πρόοδο, διατηρώντας ασφαλώς πάντα το δικαίωμα για την καλόπιστη κριτική.

Σας εύχομαι και πάλι μέσα από την καρδιά μου ένα ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο 2017!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

1 σχόλιο:

 1. Κ. Παναγιωτόπουλε ,δεν επιτρέπεται σαν Δήμαρχος Δελφών (επίσημα) να στέλνετε τέτοιο λιβελογράφημα ,ακόμα και εάν ο κ. Ταγκαλής έκανε αυτά που του καταλογίζετε.
  Είσαστε ,υποτίθεται, ΔΗΜΑΡΧΟΣ και μάλιστα ΟΛΩΝ των πολιτών και όχι της παρέας και των συμβούλων σας.
  Μπορούσατε ,όπως έκαναν οι προκάτοχοί σας, να βγάλετε μια ανακοίνωση σαν συνδυασμός ,ακόμη και με σκληρότερα λόγια.
  Σας τυφλώνει όμως ο αυτοδιοικητικός σας κομπλεξισμός και ο πολιτικός σας αμοραλισμός, που τα γράφετε «εν θερμώ» και με τη «βούλα» του Ιστορικού Δήμου Δελφών.
  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!

  Γράφετε :
  «Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής επί δύο και πλέον έτη επιχείρησε, εν ψυχρώ, συνειδητά και συστηματικά, την οικονομική εξόντωση του Δήμου Δελφών.»
  Εάν αυτό το έχετε τεκμηριωμένο και όχι στην «στενή αποθήκη» του μυαλού σας ,πρέπει άμεσα να ζητήσετε την αποπομπή του, σύμφωνα και με τον «Κώδικα περί Δήμων».

  Γράφετε:
  «Αναλάβαμε έναν Δήμο που ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, με τεράστια χρέη και ελλείμματα (όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς που πρώτη φορά η δημοτική μας αρχή εισήγαγε στο δημοτικό συμβούλιο).»
  Μπορείτε να μας πείτε ποιος ήταν στην στενή ομάδα Διοίκησης του προηγούμενου Δημάρχου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;;
  Ήσασταν , ή όχι ,το «χαϊδεμένο παιδί» του προκατόχου σας και φυσικά ήταν και δικιά σας η ευθύνη για τα «τεράστια χρέη και ελλείμματα », «το χείλος της χρεοκοπίας» που προκαλέσατε στο Δήμο μας ;; Ήταν ή δεν ήταν δικιά σας υποχρέωση (σαν Πρόεδρος) η εισαγωγή (τουλάχιστον) των θεμάτων ,άρα και υποχρεωτικά των ισολογισμών;;
  Εσείς κ. Παναγιωτόπουλε και άθελά σας εγκαλείτε τον εαυτό σας και τον ομογάλακτο συνδυασμό σας!!
  Πρέπει όμως και εσείς να λογοδοτήσετε (και) για αυτά!!
  Κάνατε την αυτοκριτική σας ή απολογηθήκατε ποτέ;;

  Κ. Παναγιωτόπουλε ,με την αυτοδιοικητική ανυπαρξία σας ,με την Δημαρχική ανεπάρκειά σας , αποδεικνύετε καθημερινά το πόσο «μικρός» και «λίγος» είσαστε για το σημαντικότερο αυτό αξίωμα της ιστορικής περιοχής μας!!
  Το μόνο που θα μας μείνει ,από το σύντομο και επώδυνο πέρασμά σας , είναι τα συναισθήματα ντροπής και κλαυσίγελου !!


  ΑπάντησηΔιαγραφή