Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

''PYTHIA CUP 2014'' : ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ ΝΑ ''ΠΝΙΓΟΥΝ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...


Για μία ψήφο...

    Μόλις 2 (δυο) ημέρες προ των αφίξεων των ξένων αποστολών και 3 (τρείς) προ της ενάρξεως των επισήμων αγώνων υδατοσφαίρισης των ''Pythia Cup 2014'' στην Ιτέα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, δοκίμασε να συζητήσει την κάλυψη των εξόδων διαμονής και σίτισης των αθλητριών και προπονητών για αυτό το 3ήμερο των αγώνων στην Ιτέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στους καταξιωμένους και υψηλοτάτου επιπέδου αγώνες υδατοσφαίρισης των ''Πυθίων'', συμμετείχαν εφέτος οι εθνικές ομάδες νεανίδων της Αυστραλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ρωσίας και βεβαίως της Ελλάδος.  Το οποίο σημαίνει ότι, οι προετοιμασίες για αυτή την συνάντηση των συγκεκριμένων ομάδων, δεν ήταν υπόθεση ...2 (δυο) ημερών!  Δεν τους πήραν τηλέφωνο την Δευτέρα, εάν ευκαιρούν να ''πεταχτούν'' μέχρι την Ελλάδα την Τετάρτη, για να λάβουν μέρος σε αγώνες!...  Και δεν ήταν η πρώτη φορά για την οργάνωση αυτών των αγώνων, οπότε να υποθέσει ο οποιοσδήποτε, ''έ, γίνονται αυτά τα πράγματα, στην Ελλάδα ζούμε...''!   Αυτοί ήσαν οι 14οι αγώνες οι οποίοι διοργανώνονται και πραγματοποιούνται στην Ιτέα.  Είναι πάγια κατάσταση, είναι θεσμός.  Εκτός και δεν τους θέλουμε άλλο, οπότε αλλάζει το ζήτημα.

  Θα πρέπει λοιπόν να συμβαδίζει η οργάνωσή τους με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου, άρα να προβλέπεται η σχετική δαπάνη στον Δημοτικό προϋπολογισμό, ή θα πρέπει από πολύ ενωρίς ο Ν.Ο.Ιτέας να γνωρίζει ότι, δεν υπάρχει δυνατότητα αρωγής από τον Δήμο και να αναζητεί μόνος του χορηγούς για την κάλυψη των εξόδων των προσκεκλημένων ομάδων.  Διαφορετικά να μην πραγματοποιούνται τα ''Pythia Cup'' και το κολυμβητήριο να παραμείνει ως έχει, χρησιμεύον ως ''φόντο'' για φωτογραφίσεις Γάμων, Βαπτίσεων και ως χώρος τέλεσης θερινών δεξιώσεων...

   Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν, της περασμένης Τρίτης 12 Αυγούστου 2014, η εισήγηση της αντιδημάρχου κας Λαΐνη για την ανάληψη των εξόδων διαμονής και σίτισης των αθλητριών των 5 ομάδων από τον Δήμο, δεν έτυχε ...παλλαϊκής αποδοχής.  Με αποτέλεσμα κατά την γενόμενη ψηφοφορία, να υπάρξουν μόνον 12 (δώδεκα) ψήφοι υπέρ και 11 (ένδεκα) κατά ή αποχές από το σύνολο των 23 παρόντων εκείνη την στιγμή Δημοτικών Συμβούλων (από τους 41 εκλεγμένους).
Δηλαδή, το ''ναυάγιο'' των Πυθίων, απεφεύχθη  χάριν μιας ψήφου!...

Και θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι αυτή η ψήφος ΔΕΝ ήταν του παρ' ολίγον νέου Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή, ο οποίος και κατεψήφισε την πρόταση.
  
Για την ιστορία και μόνον, δημοσιεύουμε τμήματα από την 11/12-8-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ( ΑΔΑ : 7099Ω9Θ-7ΛΗ) όπου αναφέρονται οι ψηφίσαντες και μή, καθώς επίσης και τμήματα από την  9/12-6-2014 απόφαση (ΑΔΑ :7ΓΙΚΩ9Θ-ΣΝΧ) περί των πιστώσεων για θερινές εκδηλώσεις, όπου ναι μεν δεν αναφέρονται τα ''Pythia 2014'', αλλά προνοούνται δαπάνες για τα ''Φωκικά'' (15.000 ευρώ), ''Ηχοι του δάσους'' (12.000 ευρώ) Τελετή υποδοχής νέου Μητροπολίτη (3.000 ευρώ) και άλλες εκδηλώσεις.  Για την δεύτερη απόφαση, είχε προσμετρηθεί θετική και η ψήφος του Παναγιώτη Ταγκαλή...
(απορία μας : Εάν είχε εκλεγεί Δήμαρχος, θα είχε ψηφίσει και πάλιν ΟΧΙ για τα ''Πύθια'';...
Πώς θα τον δικαιολογεί τώρα ο ...ανεξάρτητος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος;...)

Για την ιστορία επίσης, κατά τον σημερινό αγώνα υδατοσφαίρισης ανάμεσα στις εθνικές ομάδες Ελλάδος - Ρωσίας, το αποτέλεσμα ήταν 6-6, οπότε και η ομάδα μας κατετάγη 2η ανάμεσα στις 5 συναγωνιζόμενες ομάδες.

    








5 σχόλια:

  1. Συμφωνούμε, διαφωνώντας μαζί σας!... Δεν είναι δυνατόν να μοιραστεί σε περισσότερους η οποιαδήποτε πίστωση. Η ανομοιόμορφη κατανομή της, είναι θέμα προσφορών (των τιμών) και των προτιμήσεων από την Δημοτική Αρχή και παρ' ότι είναι σχολιάσιμο, θα ήταν άδικο γιατί δεν γνωρίζουμε τις προσφορές και τους όρους. Για αυτό αναφέρουμε και την ΑΔΑ, για όποιον θα ήθελε να εξάγει πιο σωστά συμπεράσματα.
    ''Ρεπορτάζ'', δηλαδή ειδησεογραφική αναφορά, δεν κάνουμε, καθ' όσον δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Εμείς απλά την είδηση μεταφέραμε, μαζί με την σχετική παραπολιτική της. Κι εκεί εστιάζουμε. Στο ποιός ψηφίζει τι και πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι τα καλά του Καλλικράτη.
    Από την Ιτέα μαζεύουν τα λεφτά και άλλοι αποφασίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ηθελα να ηξερα που γινονται και τι ακριβως ειναι τα Φωκικα . Αν τα Πυθεια γινονταν στα Σαλωνα το ιδιο σκεπτικο θα ειχε ο νεος Δημαρχος και οι υπολοιποι που το καταψηφισαν ? Δεν ειδα η ακουσα τον κ. Κορομπιλη να καταψηφιζει το ποσο για τους Ηχους του Δασους ας πουμε ! Δεν σας φτανει τοσα χρονια το ψεμα και η υποκρισια ? Δεν βαρεθηκατε ολοι εκει μεσα στο Δ.Σ. του Δημου ? Σας εμαθε ο κοσμος και καταλαβε οτι , οτι και να γινεται στην Ιτεα η σε αλλες πολεις καταψηφιζεται , ενα αντιθεσει με οτι γινεται στα Σαλωνα . Αν δεν σας αρεσει σταματηστε το , να μην ξαναγινουν ουτε Πυθεια ουτε καμια αλλη εκδηλωση . Οσο για τις αναγκες του Δημου , να γινεται ελεγχος στις αναθεσεις και να μην γεμιζουν τσεπες διαφορων .................. που το παιζουν και κυριοι !!!!!! Οποιος καταλαβε καταλαβε αλλα σταματηστε την υποκρισια !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κα Λαίνη έχει υπογραψει συμβόλαιο και δίνει 2000 ευρώ τον μήνα απο πέρυσι,για το νέο κτίριο της Πυρισβεστικής το οποίο ομως δεν δεν πληροί τις προδιαγραφές, αλλα αυτό δεν την ενοιαξε καθόλου μια και τα λεφτά δεν είναι δικά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιο σημαντικό στην παραπάνω ανώνυμη τοποθέτηση είναι το τελευταίο σχόλιο, το ότι η Ιτέα τόσα χρόνια δεν έχει αποκομίσει κανένα πραγματικό όφελος από όλες αυτές τις αθλητικές και μη διοργανώσεις.
    Οι αθλητές είναι φιλοξενούμενοι, άρα όλα πληρωμένα, ενώ οι συγγενείς και οι παρατρεχάμενοι -αν υπάρχουν- δεν πρέπει να ρίχνουν στην αγορά πάνω από 10-20 χιλιάρικα (πχ 200 άτομα με 100 ευρώ έκαστος - και πολλά λέω).
    Τελικά μάλλον "μπαίνουμε και μέσα" από όλα αυτά, άλλο δείγμα ότι ακολουθούμε λάθος τουριστικό σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή