Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ (από την Βουλή των Ελλήνων)

 

Αθήνα, 19.01.2023

Αύξ. αριθμ. -246-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επιστημονικό συνέδριο και εγκαίνια έκθεσης στην Άμφισσα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Δήμος Δελφών συνδιοργανώνουν στην Άμφισσα, στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2023, συνέδριο με θέμα: «Η Νομική Διάταξη της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, 1821». Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας.

Με την ευκαιρία της διημερίδας θα εγκαινιαστεί η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής με θέμα «Εγώ την αλήθεια…» (Απομνημονεύματα, Υπομνήματα, Ενθυμήματα, Αναμνήσεις, Διηγήσεις) στο Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης - Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα, όπου θα παρουσιαστεί το κοινωνικό, πολιτισμικό και πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο τα ιστορικά πρόσωπα του Αγώνα έζησαν, καθώς και οι συνθήκες που διαμόρφωσαν τα γεγονότα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, στο οποίο θα μετάσχουν με εισηγήσεις επιφανείς νομικοί και ιστορικοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές και ακαδημαϊκοί, θα αναζητηθούν οι πολιτικές, κοινωνικές και διανοητικές διεργασίες που οδήγησαν στη σύνταξη και ψήφιση αυτού του σπουδαίου «τοπικού Συντάγματος». Επιπλέον θα αναλυθούν οι πρωτοποριακές ρυθμίσεις που περιείχε σχετικά με την σύσταση της πολιτείας και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς και η επίδρασή του στην μετέπειτα συνταγματική μας ιστορία.

Τόσο το επιστημονικό φσυνέδριο όσο κι η έκθεση αποτελούν σημαντικά γεγονότα και ευκαιρίες προβολής της Φωκίδας. Λόγω της εξαιρετικής σημασίας των εκδηλώσεων, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας και, εκ μέρους του Δήμου Δελφών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Κατσικούλης προσκάλεσαν τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου και να εγκαινιάσει την έκθεση. Ο Πρόεδρος της Βουλής απεδέχθη την τιμητική πρόσκληση.

Πολιτικό γραφείο  

Ιωάννη Δ. Μπούγα

Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ. Βουλευτή Φωκίδας

4 σχόλια:

  1. Άκουσα ότι θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, για να ενημερώσει σχετικά με τις παρακολουθήσεις ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναπτυξιακό συνέδριο για την Φωκίδα θα κάνετε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΣ ΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΕΛΕΓΑΝ . ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ; ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ; ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή