Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ & ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (του Δήμου Δελφών...)


                      Τουριστικό αξιοθέατο δίπλα στην Γραβιά

*********************************************************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 12.1.2023

Α.Δ.Τ.: 7/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την ακόμα καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Η νέα εποχή είναι παρούσα και ο Δήμος μας συμβαδίζει μαζί της» 

Ο Δήμος Δελφών εκσυγχρονίζεται παρέχοντας με σύγχρονα μέσα νέες υπηρεσίες προς τους πολίτες και κυρίως τους επισκέπτες του τόπου, κάνοντας ευκολότερη και κυρίως άμεση την πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες που αφορούν μνημεία και αξιοθέατα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής, την προμήθεια πληροφοριακών πινακίδων οι οποίες θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Δελφών, καθώς επίσης και τη δημιουργία των σχετικών μακετών.

Το έργο με τίτλο «Σήμανση μνημείων και αξιοθέατων Δ.Ε. Γραβιάς-Παρνασσού Δήμου Δελφών» είναι προϋπολογισμού 24.800 ευρώ και με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση σε δράσεις που ενισχύει το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, για την ψηφιακή εφαρμογή θα υλοποιηθούν:

α) ιστοσελίδα –web site-πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου, πληροφοριακό σύστημα

β) παρουσίαση VR 360 μοιρών – εικονική ξενάγηση σε χώρους μέσα από την ιστοσελίδα και τα mobile applications

γ) Ψηφιακή εφαρμογή για smart devices (κινητά , tablets) στα παγκόσμια stores (APPLE STORE και GOOGLE PLAY MARKET) την οποία θα μπορούν να την «κατεβάζουν» στα κινητά και στα tablets τους όλοι οι χρήστες. Η εφαρμογή στα κινητά και tablets θα περιέχει augmented reality (επαυξημένη πραγματικότητα) για σημεία ενδιαφέροντος στα οποία υπάρχουν στον Δήμο φωτογραφίες παλαιοτέρων χρονών και virtual reality (εικονική πραγματικότητα σε 360 μοίρες για λαογραφικούς χώρους-μουσεία εσωτερικού χώρου)

δ) promotion και διαφήμιση όλων των παραπάνω εφαρμογών μέσα από τα κοινωνικά μέσα Δικτύωσης –Social Media (Face book, Instagram,Twitter, Linked In ) καθώς και τον ευρύτερο διαδικτυακό χώρο του INTERNET.

Επίσης, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της καλύτερης και άμεσης επί τόπου ενημέρωσης των πολιτών θα γίνει προμήθεια αναλογίων Plexiglass με μεταλλική βάση, πινακίδων από Plexiglass clear και πινακίδων με φύλλο Etalbond, καθώς και των σχετικών μακετών με μετάφραση.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Έχοντας ως στόχο να παρέχουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τους επισκέπτες αλλά και τους εν δυνάμει επισκέπτες του τόπου μας, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την υλοποίησή του. Παράλληλα, βάζουμε ακόμα πιο δυναμικά την περιοχή μας στο χώρο του διαδικτύου, εμπλουτίζοντας συνεχώς με νέες υπηρεσίες την παρουσία μας σε αυτόν. Σύντομα θα προχωρήσουμε και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Η νέα εποχή είναι παρούσα και ο Δήμος Δελφών συμβαδίζει μαζί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου