Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ - αναζητούνται εθελοντές εκπαιδευτικοί


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 13.1.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα: «Η πρόσβαση των Ρομά στην εκπαίδευση και η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου μας»

Η φοίτηση των Ρομά στο σχολείο είναι πολύ σημαντική τόσο για την προσωπική τους ανάπτυξη, όσο και για την ομαλότερη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και την απρόσκοπτη αποδοχή τους από την τοπική κοινωνία. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, η συμμετοχή των Ρομά στην εκπαίδευση είναι υποτυπώδης.

Μετά από έρευνα του επιστημονικού προσωπικού της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας «Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» - κινητή μονάδα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν έφηβοι Ρομά που δεν έχουν φοιτήσει καθόλου στο σχολείο είτε έχουν παρακολουθήσει για λίγο και διέκοψαν τη φοίτησή τους και επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να λάβουν το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας «Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» - κινητή μονάδα καλεί εθελοντές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι θα παρέχουν δωρεάν μαθήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε παιδιά Ρομά ηλικίας 16-17 ετών, προκειμένου να υποστηριχτούν εκπαιδευτικά και να προετοιμαστούν για την συμμετοχή τους σε εξετάσεις για να λάβουν το απολυτήριο Δημοτικού με στόχο την σχολική τους επανένταξη και κατ’ επέκταση την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Ταλλιού Αθανασία, Κοινωνική Λειτουργό στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας στο τηλέφωνο 2265022924 (εσωτερικό 104) και στο email: ekpsfokikoinmeri@gmail.com .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου