Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ΠΕΡΙ ΤΟΥ 2ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - Δελτίον Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                ΑΜΦΙΣΣΑ, 2.1.2023

Α.Δ.Τ.: 1/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών κάνει πράξη την έναρξη λειτουργίας και 2ου βρεφικού σταθμού στην Ιτέα

Π. Ταγκαλής: «Ο Δήμος Δελφών ουσιαστικό στήριγμα μέσω των δομών του για οικογένειες και παιδιά»

Ο Δήμος Δελφών ανακοινώνει την λειτουργία του 2ου βρεφικού σταθμού στην Ιτέα, κάνοντας πράξη τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς την τοπική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε να λειτουργεί ο 1ος βρεφικός σταθμός στην ίδια περιοχή ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα, το προσωπικό θα αναλάβει υπηρεσία στη νέα δομή στις 9 Ιανουαρίου 2023, ενώ η φιλοξενία των παιδιών θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου 2023. Όπως έχει επισημανθεί και κατά το παρελθόν, με την έναρξη λειτουργίας του 1ου σταθμού, ο Δήμος Δελφών μεριμνεί για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, όπου μέσω των συνθηκών φροντίδας που απαιτείται τα παιδιά εντάσσονται στη διαδικασία ομαλής ανάπτυξής τους στο πλαίσιο της προσχολικής εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να εργαστούν απρόσκοπτα, επιλέγοντας για τα παιδιά τους μία δομή φροντίδας υψηλής ποιότητας που θα συμβάλει στην καλύτερη δυνατή διαπαιδαγώγησή τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Χρυσούλα Πονήρη- Σεγδίτσα, με αφορμή την λειτουργία του 2ο βρεφικού σταθμού στην Ιτέα δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών, για μία ακόμα φορά, αποδεικνύει στην πράξη πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων γονέων και των οικογενειών τους, αποτελώντας ουσιαστικό στήριγμα γι’ αυτούς μέσω της δημιουργίας σημαντικών δομών. Ο νέος βρεφικός σταθμός θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η πρόσβαση στην προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα, πρέπει να είναι απρόσκοπτη για όλους και να σχεδιάζεται-υλοποιείται μέσα από δημόσιους, δωρεάν και επαρκείς βρεφονηπιακούς σταθμούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου