Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

"6ον Scooter Rally Αντοχής" ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - φωτογραφίες

 Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

  Κοσμοσυρροή!  Πλήθος ανθρώπων πολλών εθνικοτήτων, είχαν "καταλάβει" εχθές το απόγευμα την Μαρίνα Ιτέας, ενώ οι αγωνιστικές μηχανοκίνητες κατασκευές τους, είχαν μετατρέψει σε ...Μόντε Κάρλο το ήρεμο μέχρι εχθές τοπίο της Ιτέας μας.
  "Scooter Rally Αντοχής" ονομάζεται ο συγκεκριμένος αγώνας διτρόχων και τετρατρόχων (γουρούνες) μηχανών, "δοκιμάζοντας" με τον τρόπο του, αναβάτες και κατασκευές, στις σκληροτράχηλες αλλά και περιώνυμες ειδικές διαδρομές του Παρνασσού και της Γκιώνας. Με σημείο ανασυγκροτήσεως, την Μαρίνα Ιτέας.
  Μοναδικό θέαμα, παράξενες κατασκευές και σπάνιες οσμές λαδιών και ήχων, έδωσαν μια άλλη, εξωπραγματική (όσον και περίεργη) αίσθηση του χώρου, εκεί, δίπλα στην θάλασσα, του οποίου χώρου η μετατροπή σε ...pits, δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο για την πόλη μας... 
  Άψογη οργάνωση (έως και Catering υπήρχε!), επιμελημένη και προσεκτική συνύπαρξη των αγωνιστικών ομάδων, καθώς επίσης και διακριτική παρουσία εποπτευόντων και διοργανωτών, τονίζοντας με την όλη παρουσία και συμπεριφορά τους ότι, "εδώ ήλθαμε για να αγωνισθούμε και να κάνουμε το κέφι μας, προσέχοντας".
  Περισσότεροι των 500 ανθρώπων (αναβάτες και μηχανικοί), "περιηγήθηκαν" για 3 ημέρες την Φωκίδα, αρχής γενομένης και με είσοδο από την Αράχωβα, έως και την Ερατεινή, με ανασυγκρότηση, τέλος και τερματισμό στην Ιτέα.  Ένα ταξείδι χαράς, αντοχής, δοκιμών και συμφιλιώσεως.  Με ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων, να συνυπάρχουν, να γνωρίζονται και να δημιουργούν φιλίες, αδιαφορώντας για χρόνους και κατάταξη.
  Όλα τα ξενοδοχεία της πόλεως εγέμισαν, στα δε καταστήματα της παραλιακής, "δεν έπεφτε καρφίτσα"!  Δεν ήσαν δε λίγοι οι οργανωμένοι για υπαίθρια διανυκτέρευση (Camping) στους χώρους πρασίνου, μέσα στην Μαρίνα.
Αργά το απόγευμα, έγιναν και κάποιες τιμητικές απονομές μεταλλίων σε ξεχωριστούς συμμετέχοντες σε αυτόν τον αγώνα, από αξιωματούχους αυτοδιοικητικούς του Δήμου μας.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από αυτή την παρουσία των μηχανών και των ανθρώπων τους στην Μαρίνα Ιτέας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου