Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ - για την προστασία των οικιακών κυκλωμάτων υδρεύσεως λόγω του παγετού

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες, και εξαιτίας του παγετού που πλήττει αρκετούς οικισμούς αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών, παρατηρείται πρόβλημα επάρκειας νερού (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον οικισμό Επταλόφου) που πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί καταναλωτές αφήνουν ανεξέλεγκτα ανοιχτές τις βρύσες τους, προκειμένου να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις τους από τον παγετό.
Εφιστούμε την προσοχή των καταναλωτών, υπενθυμίζοντας τις βασικές οδηγίες προστασίας των σωληνώσεων του σπιτιού λόγω παγετού:
• Ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες αφήστε την κεντρική θέρμανση σε λειτουργία, σε σταθερή θερμοκρασία, για να αποτραπεί το πάγωμα των σωληνώσεων.
• Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά τη διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες) να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αφήσετε ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού (να στάζει). Προσοχή! Το μέτρο αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το λογαριασμό του νερού! Επίσης ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό από την κατασκευάστρια εταιρία ή από τον ειδικό που τοποθέτησε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και τοποθετήστε το.
• Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά, προκειμένου να μην συγκεντρώνονται νερά που θα παγώσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.
• Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας, εκκενώστε (αν είναι εφικτό) το δίκτυο σωληνώσεων.
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε τους κατοίκους των ορεινών οικισμών του Δήμου μας να μην αφήνουν αλόγιστα και ανεξέλεγκτα ανοιχτές τις βρύσες τους, αλλά ελάχιστα ανοιχτές, γιατί είναι πολύ πιθανό αυτό να οδηγήσει σε διακοπές υδρόδοτησης των οικισμών.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών
Σωτήριος Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου