Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ

 


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679

elmefokidas18@gmail.com




                 Να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. 

  Η διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική από την κυβέρνηση!

             Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ΤΩΡΑ!


Την οργή και το θυμό προκαλούν τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα το σχολείων μετά τις γιορτές. Το «μέτρο» τους ενός self test επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα, τη στιγμή που η πανδημία έχει φουντώσει, και ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας έχει πρακτικά καταρρεύσει, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό. 

Τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, οι 25-27 μαθητές στην τάξη, το απαράδεκτο 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα, το αίσχος της 5νθήμερης καραντίνας, που θα οδηγεί τους νοσούντες να προσέρχονται κανονικά στην εργασία, θα εκτινάξουν τα κρούσματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι εγκληματικές.

Μοναδική έγνοια τους είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας, η σκανδαλώδης στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή και η υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής τους πολιτική (αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, υποχρηματοδότηση, κλπ).


Αρνούνται πεισματικά να υλοποιήσουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές γιατί τα αντιμετωπίζουν ως περιττό κόστος και εμάς ως αναλώσιμους και υπόλογους! Δεν τους «καίγεται καρφί» για τη μόρφωση των μαθητών μας και τις ζωές μας.


Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η παρουσία των μαθητών και εκπαιδευτικών στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία, με σοβαρούς και υπεύθυνους όρους είναι αναγκαίο να ικανοποιηθεί! Η επίκληση της αναγκαιότητας της δια ζώσης εκπαίδευσης  από αυτούς που καταδίκασαν τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση επί 9 μήνες και ξεπούλησαν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί. Τα αποτελέσματα της τηλε-«εκπαίδευσης» είναι ήδη φανερά τη φετινή σχολική χρονιά!


Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά κάνει τα πάντα για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που κερδοσκοπεί και με πανάκριβα τα απαραίτητα πλέον μοριακά και rapid τεστ. Συνεχίζει τη διχαστική και εκδικητική πολιτική απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται και τον απαράδεκτο διαχωρισμό εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων για να ενισχυθεί το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης και να αποποιηθούν τις εγκληματικές  ευθύνες τους! 


  Καταστρατηγεί δε κάθε εργασιακό δικαίωμα μπροστά στον πολλαπλασιασμό των κενών λόγω νόσησης των συναδέλφων. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών των μαθητών μας. Οι λύσεις για αναπλήρωση ωρών «εκ των ενόντων», είτε με υποχρεωτικές υπερωρίες είτε με παραβίαση του ωραρίου και των καθηκόντων των εκπαιδευτικών, είτε με μετακινήσεις όπως δηλώνει ξεδιάντροπα η Υπ. Παιδείας και ο ΓΓ Κόπτσης θα μας βρουν απέναντι . Οι εκπαιδευτικοί στα τμήματα ένταξης, παράλληλης στήριξης, στα τμήματα ΖΕΠ και οι συνάδελφοι ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν είναι πασπαρτού εργαζόμενοι δια πάσα χρήση!


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα! Να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων.

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών. Όχι υπερωρίες για την κάλυψη των κενών.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας .

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία. Δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. 

  • Δωρεάν ασφαλή μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ).

  • Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Διεύρυνση των κατηγοριών των ευπαθών ομάδων. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

  • Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ’ αποστάσεως. Όχι στην καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (αναρρωτικές άδειες κλπ).

  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η υλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ούτε σκέψη για τηλεκπαίδευση.

  • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης.

  • Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Ναι στην καθολική δυνατότητα πρόσβασης στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!

  • Να καταργηθεί αμέσως το 50% + 1 νόσησης των μαθητών για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.

  • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.

  • Σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για διαχείριση κρουσμάτων.

  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού, να επιστρέψουν όσοι είναι σε αναστολή. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας.


Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για δημόσια και δωρεάν υγεία.


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.


          Η Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

                                                       

     ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ                                  ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ: ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή