Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ-Τ.Δ.ΦΩΚΙΔΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021

Άμφισσα 8 Ιανουαρίου 2022


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ Δ.Ε.Α./Τ.Δ. ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021


1) ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ: Την 01 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής μας Ένωσης. Λόγω των γνωστών συνθηκών και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον ιό Covid-19, παρευρέθηκαν στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Δ.Α. Φωκίδας μόνο τα μέλη του τοπικού μας Δ.Σ.

2) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ “IPA VIRTUAL RACE WEEK”: Η Τοπική μας Διοίκηση συμμετείχε με δεκαπέντε (15) μέλη της στο παγκόσμιο «IPA VIRTUAL RACE WEEK» το οποίο διοργανώθηκε από την επιτροπή κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων του Παγκόσμιου Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, το χρονικό διάστημα από 14 έως 21 Φεβρουαρίου 2021.

3) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΕΛΦΟΙ: Το μαντείο, οι χρησμοί και τα δώρα του Απόλλωνα”: Η Τοπική Διοίκηση Φωκίδας σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτιστικών Θεμάτων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε την 19-03- 2021 την διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δελφοί: Το μαντείο, οι χρησμοί και τα δώρα του Απόλλωνα». Ομιλήτρια της εν θέματι ημερίδας ήταν η κ. ΨΑΛΤΗ Αθανασία Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. Η κ. ΨΑΛΤΗ μας παρουσίασε όλη την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου των Δελφών μέσα από εκπληκτικές και σπάνιες φωτογραφίες.

4) ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ: Η Τοπική Διοίκηση Φωκίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών δείχνοντας για ακόμη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο συγκέντρωσε και προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Επαρχίας Ελασσόνας. Τα είδη συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Ιτέα μετά από πρωτοβουλία της ίδιας της Ενορίας και του Συλλόγου Θεσσαλών Φωκίδας.

5) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: Μια μεγάλη αιμοδοσία με την συμμετοχή της Τοπικής μας Διοίκησης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19-04-2021 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Άμφισσας, Π.Υ. Ν. Φωκίδας, Makaros Άμφισσας BC, Γ.Ν. Άμφισσας, Δικηγορικός Σύλλογος Άμφισσας, ΕΠΣ Φωκίδας.

6) ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ Δ.Ε.Α.: Την 29η Ιουνίου 2021 η Τοπική Διοίκηση Φωκίδας εόρτασε μετά αρτοκλασίας στο Ιερό Ναΰδριο των Αγίων Αποστόλου Παύλου και Αρτεμίου, στην είσοδο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, τον Απόστολο Παύλο των Εθνών προστάτη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος.

7) ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους, η ποδοσφαιρική ομάδα της Τοπικής Διοίκησης Φωκίδας αγωνίστηκε με την αντίστοιχη ομάδα ποδοσφαίρου των Παλαίμαχων του Αστέρα Ιτέας, στο γήπεδο «Αθανάσιος Νοικοκυράκης» στην Ιτέα. 

8) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.: Την 10-07-2021 μετά από πρόσκληση προς όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της Στερεάς Ελλάδας, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

9) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ: Οι πυρκαγιές που έπληξαν την Βόρεια Εύβοια, άφησαν πίσω τους τεράστια οικονομική - οικολογική καταστροφή καθώς πολλοί κάτοικοι μέσα σε λίγες ώρες είδαν όλη την περιουσία τους να χάνεται και χιλιάδες στρέμματα δάσους να γίνετε στάχτη. Το Δ.Σ. της Τοπικής μας Διοίκησης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Τ.Δ. Εύβοιας αποφάσισε να προχωρήσει στην οικονομική στήριξη  των περιοχών αυτών, ώστε να συνδράμουμε κι εμείς και να απαλύνουμε τον πόνο των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. Με μεγάλη χαρά παραδόθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 2021 κούτες με διάφορα παιχνίδια και είδη γραφικής ύλης για παιδιά των πυρόπληκτων του Δήμου Μαντουδίου Β. Εύβοιας. Την παραλαβή έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου για την ανθρωπιστική βοήθεια κυρία ΧΑΣΙΩΤΗ Ξένια, ο Διοικητής του Α.Τ. Μαντουδίου, και μέλος της ΙΡΑ/Τ.Δ. Ευβοίας, κ. ΝΤΟΥΛΜΑΣ Δημήτριος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον Πρόεδρο της Τ.Δ. Ευβοίας κ. ΒΑΡΣΑΜΑ Σπύρο για τη συνεργασία και επικοινωνία.

10) ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ: Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 στην Ερατεινή Φωκίδας πραγματοποιήθηκε μία ακόμη αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ιτέας «Ο Πελεκάνος», την υπηρεσία αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άμφισσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολοφώνας και τον Α.Σ. Δωρίδας. Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ της ομάδας μπάσκετ IPA Φωκίδας και του Α.Σ. Δωρίδας, στο ανοιχτό γήπεδο της Ερατεινής.

11) ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ: Η Τοπική μας Διοίκηση την Παρασκευή 17-09-2021 συμμετείχε ενεργά στην 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Φλόγας της Αγάπης των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας, η οποία πέρασε από την πόλη της Άμφισσας με σημείο έναρξης το Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας. Ταυτόχρονα στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας πραγματοποιήθηκε μία ακόμη επιτυχημένη εθελοντική διήμερη αιμοδοσία, μαζί με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ", την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και την Ε.Π.Σ. Φωκίδας.

12) ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2021: Το βιβλίο ''Πάμε Πανεπιστήμιο 2021'' αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο βιβλίο παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Νέο Σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων το νέο ακαδημαϊκό χάρτη τις Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλα τα τμήματα του μηχανογραφικού δελτίου, τις χρήσιμες πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τη σύνδεση των τμημάτων του μηχανογραφικού με τις αντίστοιχες επαγγελματικές κατηγορίες στις οποίες πρέπει να εμφανίζει υψηλό ενδιαφέρον ο μαθητής ώστε να κάνει την καταλληλότερη επιλογή εναλλακτικές Καριέρες και άλλα πολλά. Το βιβλίο είναι στην διάθεση των μελών μας.

13) ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ-ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΦΩΚΙΔΑΣ: Την Τετάρτη 22-09-2021 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Φωκίδας η δράση «Περπατούμε… Ποδηλατούμε τον Καρκίνο Νικούμε», με την συμμετοχή της Τοπικής μας.

14) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ: Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου η Τοπική μας Διοίκηση είχε την χαρά να φιλοξενήσει στα γραφεία της στο Αστυνομικό Μέγαρο της Δ.Α. Φωκίδας τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Φωκίδας κ. ΑΓΓΕΛΟΥ Φάνη και τον Αναπλ. Γεν. Γραμματέα της κ. ΣΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ Θωμά, ο οποίος είναι και μέλος της ΙΡΑ Φωκίδας, και συζητήσαμε για αθλητικά θέματα και δράσεις που απασχολούν την Ένωσή μας.

15) ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 η Τοπική Διοίκηση Φωκίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών διοργάνωσε εκδρομή στα Καλάβρυτα, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μετακίνηση με το τρενάκι του Οδοντωτού από Διακοπτό προς Καλάβρυτα, επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας, στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο λόφο του Καπή. Η πρωτοβουλία μας για την εκδρομή αγκαλιάστηκε από τα μέλη μας από την πρώτη στιγμή.

16) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ: Στα γραφεία της Τοπικής μας Διοίκησης παραβρέθηκαν την Τετάρτη 8.12.2021 οι γονείς των παιδιών για την παραλαβή των αναμνηστικών διπλωμάτων, τα οποία συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με θέμα την συμπλήρωση των διακοσίων -200- χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

17) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΦΩΚΙΔΑΣ: Την Παρασκευή 10.12.2021 είχαμε εκ νέου τη χαρά να συναντηθούμε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Δ.Α. Φωκίδας με την κα ΚΑΠΑΡΕΛΗ Γεωργία, Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας/Παράρτημα Φωκίδας, και μέλη του Δ.Σ. της, παρουσία του Διευθυντή Α/Δ' ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Γεωργίου, του Α/Δ' ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΥ Ιωάννη και του Προέδρου της Ε.ΑΣ.Υ. Φωκίδας κ. ΚΟΥΝΟΥΚΛΑ Ανδρέα. Μας ενημέρωσαν για τις δράσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας και συζητήσαμε για την πραγματοποίηση προληπτικών ιατρικών ελέγχων για τις γυναίκες και τους άνδρες Αστυνομικούς της Φωκίδας.

18) ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ: Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ετελέσθη το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στο Ιερό Ναΰδριο εντός του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων υπέρ υγείας όλων των Αστυνομικών και των οικογενειών τους, από τον Εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεοκτίστου, Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη Σιλουανό Λάμπρου.

19) ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ: Η ΙPA/Τ.Δ. Φωκίδας μαζί με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, την Ένωση Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας και την Δ.Α. Φωκίδας αγόρασαν και προσέφεραν δώρα στα παιδιά των αστυνομικών της Διεύθυνσης μας.


Servo Per Amikeco

(Υπηρετώ διά της Φιλίας)

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου