Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


   Άμφισσα 14-01-2022
ΑΡ.ΠΡ : 3

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ        

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Προς : - Συλλόγους Διδασκόντων

Κοιν : ΟΛΜΕ



Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του

Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης

Με απόφαση Δήμων (Δελφών & Δωρίδας)– Περιφερειών αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω κακοκαιρίας. Κατόπιν άτυπου, ανυπόγραφου mail ή τηλεφωνικής επικοινωνίας ενημερώθηκαν από τη ΔΔΕ οι Διευθυντές και οι συνάδελφοι των σχολικών μονάδων για την παροχή τηλεκπαίδευσης.

Μετά από ερωτήματα συναδέλφων, πληροφορούμε τα μέλη του σωματείου μας ότι

 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Όταν οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές με απόφαση Δημάρχου ή Περιφέρειας, είναι κλειστές για όλους, μαθητικό, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Όταν η πρόσβαση στο σχολικό κτίριο είναι αδύνατη ή επικίνδυνη λόγω καιρικών συνθηκών, ΔΕΝ σημαίνει ότι ο/η εκπαιδευτικός υποχρεώνεται να διαθέσει το σπίτι του ως χώρο εργασίας, καθώς και τον προσωπικό του εξοπλισμό για να την πραγματοποιήσει.

  • Εάν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να παρέχουμε τηλεκπαίδευση από το χώρο εργασίας μας, κόντρα στην απόφαση των Δημάρχων ή Περιφέρειας, δηλαδή από τα σχολεία μας, οφείλει να στείλει σχετική εγκύκλιο.

  • Εάν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να περάσουμε σε καθεστώς τηλεργασίας, θα πρέπει να φροντίσει να μας παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (laptop, σύνδεση κ.λ.π.- ν.4807/21). Το ΥΠΑΙΘ και οι Δ/νσεις εκπαίδευσης οφείλουν να παρέχουν όλα τα τεχνολογικά μέσα εντός της σχολικής μονάδας και για όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να ζητήσουν να παραβρεθούν στα σχολεία τους για κάθε είδους καθήκον που τους ανατίθεται.

  • Καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από το χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε). Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.

  • Οποιαδήποτε εντολή της υπηρεσίας μας θα πρέπει να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη, διαφορετικά δεν είναι έγκυρη και δεν εκτελείται. Η διοίκηση δε λειτουργεί με προφορικές εντολές ή άτυπα sms, mails, τηλέφωνα.

  • Η υπηρεσία να μας βεβαιώσει ενυπόγραφα για την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων μετά τις σοβαρές παραβιάσεις ακόμα και του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα προσωπικά μας δεδομένα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας μετά τη σύναψη συμφωνίας με τη Cisco και τη χρήση του webex.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε το σωματείο σε περίπτωση που παρατηρηθούν υπερβάσεις καθήκοντος ή αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης.

Σε περίπτωση μη δυνατότητας πρόσβασης στο σχολείο μας ζητάμε να μας σταλεί εγγράφως ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έρθουν στο σχολείο, κατά παράβαση της απόφασης του Δήμου ή του Περιφερειάρχη που κλείνει τα σχολεία, και ότι η υπηρεσία αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος στην προσπάθεια κάποιου/ας συναδέλφου/ίσσας να φτάσει ή να αποχωρήσει από το σχολείο. Όπου οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν.  Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος

Καλούμε την ΟΛΜΕ

  • να πάρει σαφή θέση ενάντια στις εξελίξεις αυτές και να χρησιμοποιήσει κάθε συνδικαλιστικό μέσο για τη διεκδίκησή του.

  • να καλύψει πανελλαδικά συνδικαλιστικά τους συναδέλφους για τη μη συμμετοχή τους.

 Απαιτούμε:

-          Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.

-          Το ΥΠΑΙΘ να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών. 

-          Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

Η Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας

                                                          

  ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ                          ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου