Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

"ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ" : ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ (πλέον)!...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για άλλη μια φορά, να οπλιστούμε με δύναμη (πόση ακόμα ποια;), προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αποφάσεις των αιρετών «αρχόντων της πόλης μας». Η υπόθεση αφορά τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Την περασμένη περίοδο γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών γεγονότων, τα οποία δεν ανακοινώσαμε διότι ό covid-19 δεν μας επέτρεψε ούτως ή άλλως καμία δραστηριότητα. Την φετινή χρονιά, θέλοντας να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις, στείλαμε επιστολή (συν. #1) προς όλους τους φορείς, να μας ενημερώσουν για το πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να συμμετέχουμε και να αναπτύξουμε τις δικές μας θέσεις. Η μόνη απάντηση που λάβαμε στην επιστολή μας ήταν ένα τηλέφωνο από τον αντιδήμαρχο κ.Ευθύμιο Γρίβα, υπεύθυνο για τα αθλητικά του Δήμου, για να μας προσκαλέσει σε μια συζήτηση που θα γινόταν στο δημαρχείο της Άμφισσας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε όλα τα υγιεινά πρωτόκολλα του covid-19.

Στο μεταξύ να σας ενημερώσω ότι το γήπεδο «Αθανάσιος Νοικοκυράκης» επέστη ζημιά λόγω κάποιου μικροβίου και η χρήση του πριν από τις 20-30/10 είναι αδύνατη. Όταν λοιπόν θέσαμε το θέμα στον κ.Γρίβα, κατά της διάρκειας της συζήτησης, μας απάντησε πως το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας πρέπει να εισηγηθεί μια πρόταση και μετά να αποφασίσουν στο Δήμο, συνεπώς να αποταθούμε εκεί. Η ομάδα μας λοιπόν, παρόλο που δεν ενημερώθηκε από κανέναν, παρευρέθηκε δια του προέδρου της. Επισημαίνω ότι κανένα άλλο σωματείο δεν ήταν εκεί, παρά μόνο κάποιοι συμπολίτες μας που ζητούσαν ώρες κοινού για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία της ομάδας μας γινόταν σε διαφορετικά γήπεδα του Νομού, ή στο πλαστικό γήπεδο (βοηθητικό Ιτέας), μαζί με την Ακαδημία Ιτέας, η οποία το χρησιμοποιούσε καθημερινά και δεν δεχόταν να απωλέσει καμία ημέρα. Αφού εκθέσαμε λοιπόν την κατάσταση στο συμβούλιο, καταθέσαμε μια πρόταση (συν. #2) για να αποφορτιστεί η κατάσταση έως να ανοίξει το άλλο γήπεδο («Αθ.Νοικ.»). Προτείναμε τις ημέρες Δευτέρα – Πέμπτη – Σάββατο να χρησιμοποιούμε μόνο εμείς και οι ακαδημίες μας το βοηθητικό γήπεδο και Τρίτη – Παρασκευή – Κυριακή η Ακαδημία Ιτέας. Την δε Τετάρτη εμείς να βρίσκουμε αλλού γήπεδο για προπόνηση. Ο Αστέρας, δηλαδή το αρχαιότερο σωματείο του Νομού μας στο ποδόσφαιρο, πρότεινε 3 ημέρες την εβδομάδα για τους αθλητές μας και 4 για την Ακαδημία. Και ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, κ. Ιωάννης Λύτρας, μέλος και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ιτέας, λειτουργώντας ως εκπρόσωπός της, ο πραγματικός ρόλος που είχε στη συζήτηση, απάντησε ότι δεν γινόταν, επειδή οι αθλητές του είχαν κανονίσει φροντιστήρια. Όταν οι υπόλοιποι τον προέτρεψαν να συμβιβαστεί μια και είναι μόνο για 20-30 ημέρες, εκείνος ανέβαλλε την απόφαση, προκειμένου να το συζητήσουν μεταξύ τους. Στην ερώτησή μας, τι θα γίνει έως την απόφαση, μας είπαν να κάνουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ΄ (!!!!!!), αψηφώντας τα πρωτόκολλα για τον covid-19.

Ως εκ θαύματος, μετά από 10 ημέρες, η κα Σπυριδούλα Βασιλειάδου, Αν. Προϊσταμένη Δήμου Δελφών, Αυτοτελούς Τμήματος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Τουρισμού, μας έστειλε την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου προς τον Δήμο Δελφών (συν. #3), η οποία δίνει ώρες στην ανδρική ομάδα του Αστέρα, ΜΌΝΟ στο γήπεδο «Αθανάσιος Νοικοκυράκης» που είναι ΚΛΕΙΣΤΟ!!! Ο παραλογισμός συνεχίζεται με την αποδοχή της εισήγησης και την αποστολή ψηφισμένου του επίσημου προγράμματος, όπως ακριβώς το είχε εισηγηθεί το Τοπικό Συμβούλιο.

Και τώρα το κερασάκι στην τούρτα. Αμέσως μετά την παραλαβή του προγράμματος επικοινωνήσαμε με τον κ. Γρίβα, ο οποίος μας είπε ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιο Τσατσαρώνη, για να λυθεί το θέμα. Ο κ. Τσατσαρώνης μας είπε ότι η Ακαδημία δεν δέχεται καμία αλλαγή στο πρόγραμμα, ούτε καν για αυτές τις 15 ημέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξει και το άλλο γήπεδο.

Δημότες της πόλης μας, ο ΑΣΤΕΡΑΣ, έχοντας τεράστιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας και στις δύσκολες, απ’ όλες τις απόψεις, εποχές που ζούμε, παρέχει στη νεολαία μας, ε ν τ ε λ ώ ς δ ω ρ ε ά ν, πέντε προπονητές, καθώς επίσης και όλο το υλικό που χρειάζεται για να αθληθεί ένας νέος, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό.



Όσο για εσάς που σας αρέσει να σας αποκαλούν «τοπικούς άρχοντες», και με τις αποφάσεις σας εξυπηρετείτε τα μαγαζιά που εκπροσωπείτε, να ξέρετε ότι μας γεμίζετε αγανάκτηση, η οποία μετατρέπεται σε δύναμη, που θα παρασύρει μαζί της όλα τα υγιή κομμάτια της πόλης μας. Άλλωστε περαστικοί είστε…

Δ.Σ. Αστέρα Ιτέας

Υ.Γ. Όσον αφορά την κουτοπόνηρη προτροπή να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση, χωρίς καν να τολμάτε να την βάλετε στο επίσημο πρόγραμμα, εκτός από την κοινωνία, σας έχουμε καταγγείλει και στις αρμόδιες αρχές για τον covid-19.


Συνημμένο #1



Συνημμένο #2





1 σχόλιο: