Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

"ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ" ΤΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (19 Οκτωβρίου 2021 : Σχοινάς κατά Φουσέκη)

"Έχει ο καιρός γυρίσματα

κι ο χρόνος εβδομάδες"

  Εκδικάζεται την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 στο 3μελές Πλημμελειοδικείο Αμφίσσης, μετά από αναμονές και αναβολές, η μήνυση του Στέλιου Σχοινά κατά του τέως Δημάρχου Νικολάου Φουσέκη.  Και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία πράξη όσον αφορά την εμπλοκή των Σχοινά, Φουσέκη και Καλτσή (τέως δήμαρχος της πόλεως- Δήμος Δελφών), στην πολύκροτη υπόθεση με τα οικόπεδα και τις οικοδομές στην θέση "Τουμπανάρια". 

 

  Ενδεχομένως, η οικονομική απαίτηση της εταιρείας "Αράχωβα - Δάβαρης Ε.Π.Ε." (η οποία απαίτηση έχει εκχωρηθεί στις πιστώτριες Τράπεζές της) κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Δελφών, μετά από την απόρριψή της από το Δικαστήριο της Λιβαδειάς, να αποτελέσει τον επόμενο κύκλο δικαστικών "συναντήσεων", αλλά αυτή την φορά ανάμεσα στις πιστώτριες Τράπεζες και τα φυσικά πρόσωπα, τα εμπλεκόμενα στην διαμόρφωση αυτής της "ζημίας" για την εταιρεία.  

Σύντομο ιστορικό :

- Ο Στέλιος Σχοινάς, είχε ορισθεί το 2007 ως εκπρόσωπος του ΕΒΕ Φωκίδος, προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), η οποία έγινε για το συγκεκριμένο ζήτημα, στους Δελφούς. Τις διαπιστώσεις του για τις παραβιάσεις των ορίων του Δελφικού Τοπίου (αρχαιολογικός χώρος) από τις υπό ανέγερση οικοδομές, τις δημοσιοποίησε, καταθέτοντας το 2007 και το 2008 3 (τρείς) μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου.  Με αποτέλεσμα να μηνυθεί από τους Φουσέκη και Καλτσή για  συκοφαντική δυσφήμιση κ.λ.π.

- Στις μηνύσεις των δυο απάντησε με δυο δικές του μηνύσεις το 2008 για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση κ.λ.π.

-  Όλες αυτές οι μηνύσεις, λόγω της εκκρεμότητος της κυρίας δίκης των Φουσέκη - Καλτσή, ετέθησαν σε αναμονή, έως την εκδίκαση της υποθέσεως (Τουμπανάρια).

-  Αμέσως μετά, εκδικάσθηκαν οι μηνύσεις των δυο κατά του Σχοινά και οι αποφάσεις και των δυο δικαστηρίων, ήσαν αθωωτικές για τον Σχοινά.

-  Εκλήθη τότε ο Σχοινάς στην Εισαγγελία Αμφίσσης και ερωτήθη εάν εξακολουθεί να επιθυμεί την δίωξη των Φουσέκη - Καλτσή.  Απεσύρθη τότε η μήνυση κατά του Καλτσή και στις 19 Οκτωβρίου 2021 στο 3μελές πλημμελειοδικείο Αμφίσσης, θα εκδικασθεί μόνον η μήνυση κατά του Φουσέκη.

Η δίκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Από πολλούς.



1 σχόλιο:

  1. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή