Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην δήμαρχος) : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ



ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ – ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Είναι σημαντικό που έστω και τώρα, μετά από περίπου έναν χρόνο, η δημοτική αρχή πιθανόν συνειδητοποιεί ότι έχει λάβει ως παρακαταθήκη έναν τεράστιο αριθμό έργων και λοιπών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, που οφείλει να υλοποιήσει.
Τα έργα αυτά στο σύνολό τους και μαζί με πολλές άλλες πρωτοβουλίες μας (στους τομείς των πολιτικών διεκδικήσεων, των μεγάλων επενδύσεων, της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της τουριστικής εικόνας της περιοχής μας, της θεσμικής αναβάθμισης του Δήμου κ.α.) αποτελούν και απεικονίζουν το δικό μας όραμα για τον τόπο.

Ένα όραμα που στην θητεία μας μετατράπηκε από την πρώτη στιγμή σε σχέδιο, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να μελετήσουμε, να ωριμάσουμε, να αδειοδοτήσουμε και να εντάξουμε σε χρηματοδότηση ή να υποβάλλουμε δεκάδες προτάσεις σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Από τα πολλές δεκάδες έργα (73 έχει ο κατάλογος της δημοτικής αρχής και δεν είναι πλήρης…) που αυτή τη στιγμή εκτελούνται ή προχωρούν προς υλοποίηση, αυτά που πραγματικά ανήκουν στην πνευματική σύλληψη και πρωτοβουλία της νυν δημοτικής αρχής είναι ελάχιστα. Ακόμη και τα τελευταία δεκαπέντε, που ο Δήμαρχος Δελφών εμφανίζει ως νέες πρωτοβουλίες και από αυτά τα κυριότερα είναι έργα που εμείς συλλάβαμε, σχεδιάσαμε και (ως τον βαθμό που προλάβαμε) εκκινήσαμε.
Για να μην είμαστε άδικοι, μπορούμε να πούμε ότι η δική μας δημοτική αρχή δεν σχετίζεται καθόλου ή πολύ λίγο με τις προτάσεις έργων (που μακάρι να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν): α) Υποβολή πρότασης για καταφύγιο αδέσποτων, β) Ράμπες και wc ΑμεΑ σχολείων, γ) Ανακαίνιση αίθουσας κ.λπ. Κυριακοπούλειου Ιτέας, δ) Αναβάθμιση κτιριακών και υπαίθριων χώρων σχολικών μονάδων, ε) Προμήθεια συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών στη δημοτικό δάσος της Δ.Κ. Μαυρολιθαρίου, ε) Διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση και ανάδειξη των οδών που περιβάλλουν το Κάστρο της Άμφισσας. Αυτά αποτελούν πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής.
Ουσιαστικά τα κύρια ζητήματα που υπάρχουν σήμερα, είναι κατά τη γνώμη μας δύο:
Α) Ότι παρά τα καθημερινά παχιά λόγια, πολύ λίγα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του γιγαντιαίου αυτού προγράμματος έργων, που η σημερινή δημοτική αρχή είχε την τύχη να παραλάβει στα χέρια της. Όπως είπαμε και σε άλλη ευκαιρία, έπρεπε τουλάχιστον 5-6 δημοπρατήσεις να έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, πλην όμως η δημοτική αρχή έστρεψε αλλού το βάρος της και ήδη έχει χάσει αδικαιολόγητα ή έχει καθυστερήσει υπερώριμα έργα πολύ μεγάλης σημασίας.
Β) Ότι μέχρι σήμερα (ένα χρόνο και κάτι μετά την εκλογή της) η νέα δημοτική αρχή δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να συγκροτεί οποιοδήποτε συνεκτικό όραμα αναπτυξιακής προσπάθειας. Επιχαίρει γι’ αυτά που βρήκε έτοιμα από εμάς (συνήθως αποκρύπτει από τα δελτία τύπου το ιστορικό των έργων…), τα στελέχη της «ανεβάζουν φωτογραφίες» ακόμη και για το κλάδεμα που κάνουν στις νερατζιές, αλλά στην πράξη ο Δήμος μας δεν δείχνει να έχει κανέναν βηματισμό, καμία ουσιαστική διεκδίκηση, κανένα πάθος για ανάπτυξη και πρόοδο. Ειλικρινά ευχόμαστε αυτό άμεσα να αλλάξει.
Εμείς από την πλευρά μας ως μείζων μειοψηφία και παρά το γεγονός ότι ως δημοτική αρχή αντιμετωπίσαμε σχεδόν πάντα την άρνηση, στηρίζουμε την πρόοδο και υλοποίηση των έργων σταθερά, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους.
-------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 26 Ιουνίου 2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»
Παναγιωτόπουλος Θανάσης
Αγγελόπουλος Άρης
Αναγνωστάκου Σοφία
Αναγνωστόπουλος Λουκάς
Ανδρεοπούλου Μαίρη
Κυριακίδης Αλέξανδρος
Κώνστα Κρυσταλλία
Μίχος Νεκτάριος
Ραβάνης Δημήτρης
Τσονάκας Θανάσης
Και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής παράταξης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου