Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ο "ΜΑΡΚΟΣ" ΣΤΟΝ "ΜΕΝΟΥΝΟ"

Μια πολύχρονη ...συνάντηση
   Μισός αιώνας (και πλέον...) είναι ο χρόνος συνυπάρξεως στην "πιάτσα" της Ιτέας, των δυο εικονιζομένων στις δημοσιευόμενες σήμερα από εμάς φωτογραφίες (της 30ης Μαΐου 2020) : Κώστας Γιαϊτζής (Μάρκος) και Γιώργος Κοΐβαρης (Μενούνος).  
Μισός αιώνας κι ακόμη περισσότερη να είναι η διαδρομή των δυο αυτών Ιτιωτών, μέσα στην αγορά της πόλεως. Ο μεν Κώστας με τον "Τύπο" (εφημερίδες) και το πρακτορείο ΟΠΑΠ, ο δε Γιώργος με το "στέκι" για όλους τους παλαιούς  επαγγελματίες της πόλεως, το "καφέ Μενούνος".


  Έσμιξαν ξανά προ τριών ημερών, όταν ο Μάρκος, αδυνατώντας να αποβάλλει την συνήθεια του καφέ από τον Μενούνο, επεσκέφθη το μικρό και περιποιημένο καφενείο και μαζί με τον Γιώργο, άρχισαν να συζητούν για τα (αξέχαστα) παλαιά και για τα νέα της Ιτέας.

  Καθισμένοι εμπρός από την μικρή επιτοίχια κάβα του καταστήματος, συζητούσαν έχοντας ανάμεσά τους εκτός από μια κούπα καφέ κι ένα σπάνιο κόσμημα της ελληνικής ποτοποιΐας : Το Brandy "BOTRYS" της μη λειτουργούσης πλέον ελληνικής εταιρείας V.S.O.P.  Και η συγκεκριμένη φιάλη, έχει και αυτή συμπληρώσει μισό αιώνα υπάρξεως, μέσα σε αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο.

  Μάρκος και Μενούνος, σημεία αναφοράς για την πόλη μας.  Και μαζί με την φιάλη Botrys, μετρούν αθροιστικά περισσότερα από 150 έτη παρουσίας, στην αγορά της Ιτέας. 
  Κι όλα αυτά, επάνω και γύρω από ένα μικρό μαρμάρινο τραπέζι, του όμορφου καφενείου. Εδώ, στην Ιτέα μας, στην αρχή της Μεταμορφώσεως.



1 σχόλιο:

  1. Μάρκο πρέπει να πήρες κιλά κατά την περίοδο της καραντίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή