Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΛΑΡΚΟ"


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ. 
Είναι Εθνικός Πλούτος της Χώρας μας. Είναι δημόσια περιουσία. 
Ανήκει στον Λαό της και πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του.
    Οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, έχουν ως στόχο να απαξιώσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας λοιδορώντας παράλληλα τους εργαζόμενους σε αυτήν ως βολεμένους και αργόσχολους, με στόχο να την δώσουν-ξεπουλήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο που καραδοκεί.!!
     Τη ΛΑΡΚΟ που δεκαετίες κακοδιοίκησης, σπατάλης και λαθεμένων επιλογών, την έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού ενώ με τη μείωση επενδύσεων σε εκσυγχρονισμό μηχανημάτων και γενικά εξοπλισμού, την καθιστούν γραφείο κηδειών για τους εργαζόμενούς της.
    Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της, που παρουσιάζουν ως μονόδρομο την ιδιωτικοποίηση και τα σχέδια για διχοτόμηση ή τριχοτόμηση της "ΛΑΡΚΟ", αποκρύπτοντας έντεχνα τις διαχρονικές ευθύνες τους για την απαξίωσή της. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα, καθώς ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της "ΛΑΡΚΟ", ο αγώνας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για συλλογική σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας.
   Αυτός ο αγώνας δε διαφέρει καθόλου από τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας, όπου κι αν εργάζεται, με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται. Το πλατύ μέτωπο στήριξης των εργαζομένων στη "ΛΑΡΚΟ" που έχει ήδη διαμορφωθεί μπορεί και πρέπει να γιγαντωθεί, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ενιαίους μαχητικούς αγώνες με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.
    Οι εργαζόμενοι της Φωκίδας βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ που αντιστέκονται και διεκδικούν, καθώς ως ένα μεγάλο τμήμα εργαζομένων της περιοχής μας δουλεύει σε μεταλλεία βωξίτη. Θεωρούμε υποχρέωση μας την υπεράσπιση του ορυκτού πλούτου της χώρας ως δημόσια περιουσία (και μόνο), ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιείται προς όφελος της κοινωνίας.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ, που θα γίνει το
 Σάββατο 25 Γενάρη στην Αθήνα
Παλεύοντας μαζί με τους συναδέλφους μας στη ΛΑΡΚΟ αλλά και όλο το λαό της περιοχής για:
  • Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Να καταργηθεί το καθεστώς μίσθωσης των εργαζομένων και οι συμβάσεις να μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
  • Να διατηρηθεί ο έλεγχος του δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ και να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
  • Να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση, να προστατευθεί το περιβάλλον και να χαραχθεί αναπτυξιακή πορεία προς όφελος της περιοχής και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

     
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  (δωρεάν) στις 7,00 το πρωί από την πλ. Παιδικής χαράς
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2265023048, 6948837202


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου