Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΣΤΕΡΕΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ


Λαμία, 29/1/2020.

Πολιτική δήλωση για το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τα θέματα, που έρχονται για συζήτηση, είναι σοβαρά και πολύ καλά κάνουμε που τα συζητάμε, προσπαθώντας να καλύψουμε όλα, όσα χρειάζεται ο λαός της Στερεάς, για να ζει σε αξιοπρεπείς υγιεινές συνθήκες, με αυξανόμενες δυνατότητες κάλυψης των αναγκών του…. σύμφωνα με την ιδεολογικό-πολιτική μας προσέγγιση.
Δεν θεωρούμε , όμως, πως αυτό είναι αρκετό…..
Θεωρούμε πως αυτή η διαδικασία δεν διασφαλίζει την προοπτική αποτελεσματικής αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων, εφόσον, στην διαδικασία των συζητήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απομονώνετε τα ζητήματα από τις συνολικές κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις…. Αφού αποσυνδέετε τα υπάρχοντα προβλήματα από τις αιτίες που τα συντηρούν, τα οξύνουν και τα αναπαράγουν.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ελάχιστα έως καθόλου δεν ασχολείσθε με την κυβερνητική πολιτική και τις επιπτώσεις της στον λαό…. Αποφεύγετε ακόμη και να την σχολιάσετε, όπως δεν σχολιάζετε τις πολιτικές και το αντιλαϊκό – αντεργατικό περιεχόμενο των κατευθύνσεων της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής πρακτικής, που αποδέχονται και εφαρμόζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις διαχείρισης του εκμεταλλευτικού μας συστήματος…. Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.λ.π … είναι να μην φτάνουν στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου οι ανησυχίες και όσα πραγματικά χρειάζεται ο λαός.
•          Δεν ακούγεται  τίποτε για τους κινδύνους θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, στην δημιουργία του οποίου παρεμβαίνουν για τα δικά τους συμφέροντα φιλικές - τάχα - δυνάμεις…. Για το πως μπορεί να αντιμετωπισθεί η κατάσταση και για την αξία της Αντιιμπεριαλιστικής – αντιμονοπωλιακής πάλης, που θα αποτρέπει τους πολέμους και θα περιορίζει τις προσφυγικές ροές.
Δεν ακούγεται τίποτε πως οι πόλεμοι και η εκμετάλλευση των ιμπεριαλιστών δημιουργεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες…. Πως η πολιτική της Ε.Ε τους εγκλωβίζει στην Χώρα μας… 
Πως πρέπει να αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους στην ζωή και την ελεύθερη κίνηση.
Να μην απομονώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους προσφέρεται φιλοξενία σε ανθρώπινες συνθήκες από δημόσιους φορείς, χωρίς ΜΚΟ και εκμετάλλευση.
•          Δεν ακούγεται τίποτε για την φτώχεια και την  ανεργία….. Για την νεολαία που μένει στο περιθώριο χωρίς δουλειά και μέλλον….Για τα μαγαζιά που έκλεισαν και κλείνουν…Για τους μικρομεσαίους αγρότες που πιέζονται αφόρητα.
•          Για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού μας συστήματος, που ξεκινάει με τις επικουρικές συντάξεις και θα προχωρήσει με σοβαρές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων, οδηγώντας τους ήδη συνταξιούχους στην εξαθλίωση….. Για την κατάσταση που υπάρχει στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας.
•          Για τους αγώνες των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν για την ίδια τους την ζωή  φέρνοντας στην επιφάνεια την σημασία της ενιαίας δημόσιας διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της Χώρας και την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας…Ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.
Σε αυτή την λογική ζητάμε αυτά τα ζητήματα να συζητηθούν ολοκληρωμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Έτσι, θα αποσαφηνιστεί και το πολιτικό πλαίσιο των αποφάσεων μας για τα τοπικά ζητήματα… Θα εξηγηθούν οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν…..Θα περιοριστούν οι αυταπάτες που καλλιεργούνται και θα ξεκαθαριστεί το τι υποστηρίζει στην πράξη κάθε πολιτική παράταξη.
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο λαός θα αντιληφθεί καλύτερα το τι διεκδικεί…. Γιατί πρέπει να αγωνιστεί.
Ποιος είναι μαζί του και ποιος απέναντι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου