Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ Α.Δ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Άμφισσα, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Αριθ .Πρωτ: 03/2020


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ.
ΚΟΙΝ: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.
            2) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς 
                Ελλάδας, Υποστράτηγο κ.ΚΑΝΕΛΛΟ Γεώργιο.
           3) Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Φωκίδας κ.ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ Παναγιώτη.
           4) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη.
           5) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
           6) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ.
           7) Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2020».


Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όπου και θα αποφασιστούν οι θέσεις χαμηλόβαθμων Αστυνομικών για τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2020, ανά περιοχή μετάθεσης, οφείλουμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τα εξής:
Η Δ.Α. Φωκίδας, είναι μία Διεύθυνση στην οποία λειτουργούν δύο(2) σωφρονιστικά καταστήματα –εκ των οποίων το ένα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως υψίστης ασφαλείας-με ότι αυτό συνεπάγεται ( μεταγωγές κρατουμένων, επιτήρηση καταστημάτων κ.α), μια διεύθυνση που έχει στην αρμοδιότητά της την περιοχή των Δελφών, ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως καίτοι δεν ενισχύθηκε ποτέ με αστυνομικό προσωπικό για το σκοπό αυτό, μια διεύθυνση που υπολείπεται σε οργανικές θέσεις είκοσι οκτώ(28) αστυνομικών και παράλληλα αριθμεί και είκοσι πέντε (25) αστυνομικούς αποσπασμένους σε διάφορες υπηρεσίες ανά την επικράτεια, ενώ φαίνεται ότι καταλαμβάνουν οργανική θέση στη Δ.Α. Φωκίδας, αλλά ως επί το πλείστον δεν υπηρετούν πραγματικά στη Φωκίδα, μια διεύθυνση που εφαρμόστηκε ανεπιτυχώς η περιβόητη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, μια διεύθυνση που οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν εμφανέστατα αυξηθεί (χασισοφυτείες, δραπέτες φυλακών κ.α.) και σε συνδυασμό με το ορεινό κυρίως και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Νομού, η πρόσβαση σε πολλές περιοχές καθίσταται εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσπρόσιτη, μια διεύθυνση με πολλούς συναδέλφους στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης, μια διεύθυνση που αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικής οργάνωσης.
Κύριε Υπουργέ,
Αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, προτείνουμε την ενίσχυση της Δ.Α. Φωκίδας με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε η Φωκίδα και οι πολίτες της να έχουν την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση, αλλά και οι υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας, να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την επίτευξη των μέγιστων δυνατών στόχων, προς όφελος πάντα της τοπικής κοινωνίας.
Στον κ.Βουλευτή Φωκίδας κοινοποιείται το παρόν έγγραφο και ελπίζουμε και στη δική του παρέμβαση και προσμένουμε να σταθεί αρωγός στο αίτημά μας, προς όφελος όλης της Φωκίδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου