Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΒΡΕΧΕΙ...

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

  Με χαμηλή νέφωση, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και με έντονη την αίσθηση ότι πλησιάζει βροχή, εξεκίνησε η ημέρα και η εβδομάδα στην περιοχή μας.  Με την Ιτέα να στερείται τον ήλιο της και την θάλασσα στο λιμάνι της, να στέκει "λουφαγμένη", ωσάν να επερίμενε κι αυτή η ίδια την βροχή και τον ερχομό της "κακοκαιρίας".
  Κι όσο μεγάλωναν οι ώρες, τόσον εθόλωνε ο δυτικός και νότιος ορίζοντας, με τον άνεμο να γίνεται αισθητός και συνάμα "κουβαλητής" της βροχής στην πόλη μας.  Ώσπου η αναμενόμενη καταιγίδα, έφτασε επιτέλους και σε εμάς, μετατρέποντας σε ρυάκια τις καθέτους προς την παραλιακή λεωφόρο, οδούς.
Και τον μώλο της Ιτέας, σε ένα απόμακρο σημείο της πόλεως, από το οποίο μόλις και μετά βίας διακρίνονται λόγω της βροχής, τα δυο νησάκια στην είσοδο του λιμένα.
  Ήταν ολιγόλεπτη και ασθενής όμως, επάνω απ' την περιοχή μας αυτή η καταιγίδα και μετά από μερικά λεπτά της ώρας, μετετράπη σε σιγανή, μονότονη και ποτιστική βροχή, η οποία ελάχιστα εμπόδισε την καθημερινότητα της αγοράς και της πόλεως.
Και αυτό, έως τις μεταμεσημβρινές ώρες.

  Παραθέτουμε φωτογραφίες από αυτήν την "δευτεριάτικη" αλλαγή του καιρού στην Ιτέα, με μια υποσημείωση : 
Λόγω της διαφορετικότητος των επιχρισμάτων, τα καμπαναριά του ναού της Μεταμορφώσεως, φαίνονται ωσάν να είναι τα μόνα τα οποία εβράχησαν και ότι το κυρίως κτίσμα του ναού, είναι ...στεγνό (τελευταία φωτογραφία).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου