Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΕΙΜΟΥΝ (αμερόληπτα...) ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Περί παιδείας 
1ον Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

  Εδημοσιεύθη με ημερομηνία 12-11-2019 στο diaygeia.gr (ΑΔΑ : ΩΕΤΣΩ9Θ-ΗΧΔ), η απόφαση του Δημάρχου για την σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Αντί σχολιασμού, απλά να αναφέρουμε ότι :
-  Η εν θέματι Επιτροπή, κατανέμει τις επιδοτήσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου,  της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως.
-  Από τα 7 (επτά) μέλη αυτής της Δημοτικής Επιτροπής, τα 5 (πέντε) είναι από την Άμφισσα, 1 (ένα) από Κίρρα και 1 (ένα) από Ιτέα (ως εκπρόσωπος όμως της ΕΛΜΕ).  Στην Επιτροπή, δεν "χώρεσε" εκπρόσωπος από την Πολύδροσο, την Γραβιά, το Γαλαξείδι, ή την Δεσφίνα.
-  Παρ' ότι οι πληθυσμοί των μαθητών σε Άμφισσα και Ιτέα είναι σχεδόν οι ίδιοι, επέρυσι παρετηρήθη το φαινόμενο της κατανομής των σχετικών κονδυλίων για την οργάνωση και την λειτουργία των σχολείων, με την αναλογία, σχεδόν 2:1. Δηλαδή, η Άμφισσα έλαβε σχεδόν διπλάσια χρήματα από την Ιτέα.  Για τις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου Δελφών, δεν το συζητάμε...
  Εμείς, απλά να ευχηθούμε στην Επιτροπή, ευόδωση του έργου της, παρ' ότι οι σημερινές οικονομικές συνθήκες, οι επικρατούσες στον Δήμο μας, δεν είναι και οι καλύτερες  για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας.
Παραθέτουμε αποσπάσματα από την σχετική απόφαση :

***************************************
------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου