Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΗΝΑ - Φωτογραφίες


   "Τελεύει κι ετούτος ο Ιούνης και την συμμόρφωσή του με τα προστάγ- ματα της εποχής, ακόμα δεν την είδαμε. Ένας μήνας ποθητός απ' τα παιδιά, προσδοκώμενος μια ολόκληρη χρονιά απ' τους θεριστάδες και ταυτισμένος με την σχόλη, το χρώμα της ώχρας στον ουρανό και τις ατέλειωτες βραδιές με τα τσίπουρα τις μπύρες και τους μεζέδες στα μαγαζιά της παραλίας.
  Κι εκείνα τα αργόσυρτα και πολύχρωμα δειλινά πού'μασταν μαθημένοι να γιομίζουν τα μάτια μας ετούτον εδώ τον μήνα, τηρώντας μια τον νότο και μια την δύση, σαν να τα σφάλισε ο ήλιος και σαν να μην θέλει να μας τα φανερώνει.


  Τελεύει ετούτος ο Ιούνης.  Φτάσαμε κι όλας στις 26 μέρες του και σήμερα Τρίτη, απ' τα χαράματα βρέχει.  Το μεσημεράκι πήγε να ξανοίξει για λίγο ο καιρός, αλλά άρχισε να σουρουπώνει κι ακόμα αυτή εδώ η μονότονη βροχή, να μη λέει να σταματήσει.

Σκοτείνιασε η Ιτέα, ερήμωσε.  Κάτι λίγα αυτοκίνητα γυροφέρνανε στους γεμάτους βροχόνερα δρόμους κι οι μαγαζάτορες, μέσα απ' τις τζαμαρίες, μετράγανε τις λιγοστές ομπρέλες που φανήκανε στα πεζοδρόμια.
  Ερημιά, βροχή και ψυχρούλα, σαν να περιμένουμε να τελέψει ο Νοέμβρης.  Κι ας ζούμε τώρα τις πιο μακρόσυρτες μέρες της χρονιάς κι ας μας καρτεράει η θάλασσα.  Κι ας βγήκαν κι οι σειρήνες στα μπαράκια, στις Ταβέρνες και στις παραλίες.

Υπομονή.  Το καλοκαίρι, κανένας δεν μπορεί να το εμποδίσει νάρθει.  Κι όπου νάναι, έρχεται."   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου