Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : ΓΙΑ ΤΗΝ (απαράδεκτη) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2018


Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών

Δύο σημαντικά ζητήματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών της Παρασκευής 8 Ιούνη 2018. Ζητήματα που αφορούνε άμεσα τις ζωές και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας, όπως οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση που φέρνει ο Κλεισθένης, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. 
Για τον Κλεισθένη η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών τόνισε πως «…απορρίπτει και την παλιά και την νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην τοπική διοίκηση. Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται ούτε έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμία φιλολαϊκή τοπική ή περιφερική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει  όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή. Καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε τοπικό και περιφερικό επίπεδο αν η κεντρική πολιτική είναι στα χεριά και στην εξουσία της αστικής τάξης και των κόμματών της.» 
Ενώ για φλέγον ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν την πρόταση της δημοτικής αρχής Πατρών που διοικείται από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και αποφάσισε:
1. Πλήρη διαγραφή σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ.
2. Πλήρη διαγραφή σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000€, μία κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
3. Πλήρη διαγραφή σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία κατοικία.
4. Από 12.000€-25.000€ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.
5. Από 25.000-50.000€ διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις.
6. Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ και όσοι την τελευταία πενταετία έχουν μέσο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000, να μην επιβαρύνονται με την προβλεπόμενη από το νόμο επιβάρυνση που αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος.    
Κανένα από τα παραπάνω δεν υιοθετήθηκαν από τη δημοτική αρχή, παρά μόνο ευχολόγια για να πάρει νομοθετικά μέτρα η κυβέρνηση και η ΚΕΔΕ.
Απεναντίας, πολύ συγκεκριμένη ήταν η δημοτική αρχή στα ζητήματα ιδιωτικοποίησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε μια εταιρία ανεμογεννητριών στην περιοχή της Δεσφίνας. Θέματα στα οποία έκαναν παρέμβαση εκπρόσωποι μιας άλλης επιχείρησης που θέλει εδώ και χρόνια να δραστηριοποιηθεί στη Δεσφίνα με κάποιο πολυθεματικό πάρκο όπως λέει και που αμφισβητούσε κάποιες εκτάσεις που παραχώρησε ο δήμος Δελφών, ως συνέταιρος στην VECTOR, λέγοντας ότι είναι ιδιοκτησίες εταίρων της MENTOR SA. Η Λαϊκή Συσπείρωση ΠΑΝΤΑ καταψήφιζε τις όποιες εισηγήσεις για το αιολικό πάρκο γιατί είναι ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους δημότες. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ζητήσαμε πλήρη φάκελο με τις ενστάσεις που υπάρχουν προκειμένου να εξετάσουμε αν η γη που είναι των δημοτών, έχει γίνει εμπόρευμα και πεδίο διαμάχης επιχειρηματικών συμφερόντων και σε τελευταία ανάλυση για το ποια εταιρεία θα απομυζήσει μεγαλύτερα κέρδη.
Στην απαράδεκτη, με υπαινιγμούς και στοιχεία ζούγκλας ένθεν και ένθεν διαδικασία συζήτησης, όπου φάνηκε ότι σύμβουλοι και παρατάξεις είχαν τοποθετηθεί καθαρά υπέρ των συμφερόντων της VECTOR, άλλο αν δεν ήξεραν, δε γνώριζαν κλπ, εμείς είπαμε ότι επειδή δίνατε και δίνετε όρκους πίστης στα επιχειρηματικά συμφέροντα για αιολικά, μεταλλεία, ιχθυοκαλλιέργειες, αυτά θα βρίσκετε μπροστά σας. Χωρίς υπαινιγμούς σε φυσικά πρόσωπα στη διαπάλη αυτή, κολλάει η λαϊκή ρήση “δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”. Τα επόμενα χρόνια και με βάση αυτή την πολιτική, τι άλλο έχουν να δούνε ακόμη τα μάτια μας...
Τέλος, ο Δήμαρχος έφερε προ ημερησίας διάταξης θέμα για να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο αν εγκρίνει ή όχι την παραχώρηση της αίθουσας του Κυριακοπούλειου Ιτέας στη Χρυσή Αυγή για ομιλία. Απ’ ότι μας είπε, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιτέας, δεν δέχθηκαν να την παραχωρήσουν αλλά καλό είναι να αποφασίσει το Συμβούλιο. Η παράταξη Ταγκαλή δεν ήθελε να έρθει το θέμα για συζήτηση και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία στη λογική των ίσων αποστάσεων, οι Πολίτες στο Προσκήνιο ψήφισαν κατά, ενώ η παράταξη Δρακάκη και δυο-τρείς συμπολίτες μας, υπεραμύνθηκαν των θέσεων της Χρυσής Αυγής με τη λογική ότι αυτή είναι πολιτικό κόμμα και ότι ο ομιλητής θα είναι ευρωβουλευτής, απόστρατος αξιωματικός, ξεπλένοντας έτσι τη ναζιστική ΧΑ και μιλώντας χωρίς να το παραδεχτούν, ως εκπρόσωποί της.
Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήτανε καθαρή: Η Χ.Α. είναι εγκληματική, δολοφονική ναζιστική οργάνωση ντυμένη με το μανδύα του κοινοβουλίου. Τον εγκληματικό της χαρακτήρα τον αποδέχεται και το ίδιο το κοινοβούλιο. Ζητάνε βήμα για να ρίξουνε στο λαό της περιοχής το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας καπηλευόμενοι το τελευταίο περιστατικό. Το εάν είναι στρατηγός δεν λέει τίποτα για εμάς. Είναι συνεργάτης του Κασιδιάρη, του Λαγού και των υπόλοιπων πετραχηλιών, που ας μην ξεχνιόμαστε είναι υπόδικοι για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών. Καλώς ήρθε το θέμα στο συμβούλιο και η θέση του κάθε ένα μας να είναι σαφής. Να μην δοθεί βήμα στους εγκληματίες.
Άμφισσα, 12/06/2018




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου