Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΡΟΜΑ (ή γύφτων)

"Εγκαινιάζοντας" τον χώρο τον προοριζόμενον για την εγκατάσταση των Ρομά ή Γύφτων
  Τυχερός ο ιδιοκτήτης του αγροτικού αυτοκινήτου, το οποίον είχε κλαπεί εχθές το μεσημέρι από την Πολύδροσο. Η γνωστοποίηση του θέματος και η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής, έφεραν το προσδοκόμενον αποτέλεσμα.
Γεγονός είναι, ότι στην ανακοίνωση της κλοπής, αναφερόταν ένα σημείο παρατηρήσεως του αυτοκινήτου από διερχόμενον οδηγό. Και αυτό ήταν σημαντικό.  Οι αστυνομικοί, ήξεραν πλέον σε ποιά περιοχή θα έπρεπε να στρέψουν τις έρευνές τους.  Και για αυτό "αγκάλιασαν" διακριτικά, τον χώρο εγκαταστάσεως των Ρομά ή Γύφτων στην Άμφισσα.  Ο εντοπισμός του ακινητοποιημένου πλέον αγροτικού αυτοκινήτου, ήταν απλά θέμα διαδικασίας.


  Αυτό το περιστατικό κλοπής, δεν είναι απομονωμένο, ούτε βεβαίως και σπάνιο στην ευρύτερη περιοχή, από τις ποικιλόμορφες "δραστηριότητες" αυτών των ανθρώπων.  Είναι ενταγμένο μέσα στον γενικότερον τρόπο ζωής αυτής της περιθωριακής "κάστας", με την επαιτεία, την κλοπή, την παραβατικότητα και την ανομία, να είναι η καθημερινότητά τους.
Περιστατικά δε όπως το σημερινό στα γραφεία της Αστυνομίας, με απειλές για αυτοκτονίες, με διαταράξεις και φωνασκίες και με ασέβειες κατά πάντων, δυστυχώς, στιγματίζουν την κοινωνία της Αμφίσσης, οι πολίτες της οποίας βιώνουν την καθημερινή "σκιά του γύφτου", απροστάτευτοι και χωρίς την θέλησή τους.

   Και όλα αυτά να συμβαίνουν, όταν ο Δήμαρχος, αγνοώντας την άποψη των κατοίκων της Αμφίσσης, να συζητά και να δεσμεύεται από μόνος του, για την χρηματοδότηση και την δημιουργία οικισμού για τους Ρομά ή Γύφτους, στις παρυφές της πόλεως. Παρ' ότι η προεχθεσινή προσπάθειά του για "ενημέρωση" της κοινής γνώμης, απέβη άκαρπη.  Αναμένεται δε, μετά βαΐων και κλάδων, η επανάληψή της στις 5-7-2018  (δηλαδή μετά από το "παζάρι" της Αμφίσσης, με ότι συνεπάγεται αυτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου